Άρχισαν τα παρατράγουδα και να φαίνονται οι συνέπειες της ανεύθυνης εθνοπροδοτικής πολιτικής του ανερμάτιστου και πολιτικά ανεύθυνου Τσίπρα και των ακολούθων του.

Δριμεία κριτική στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η Νεά Δημοκρατία, μετά το δημοσίευμα του BBC που κάνει λόγο για ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει: «Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα, ο κ. Τσίπρας οφείλει, σήμερα κι όλας, να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα Μακεδονικής μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα».

«Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, επειδή εγκαίρως τον προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν», συμπληρώνει η Νέα Δημοκρατία.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει πως δεν υφίσταται θέμα «εθνικής μακεδονικής μειονότητας».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ «Δεν πέρασε ούτε ένα μήνας αφότου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήδη κάποιοι έχουν φροντίσει με αναρτήσεις τους, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της “Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας”, να πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε. Σήμερα το έκαναν. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική σας κ. Τσίπρα. Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα σε βάθος χρόνου».

Υπενθυμίζει ότι τότε η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία υποθάλπει τον εθνικισμό….

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: «να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν το δημοσίευμα επικαλείται την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή».

Και προσθέτει πως «η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της».