Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝέα Δημοσκόπηση Κάπα Research : Η πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα σε...

Νέα Δημοσκόπηση Κάπα Research : Η πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η διαφορά των δύο κομμάτων.

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση, η Κάπα Research αποτυπώνει τη συγκυρία για τα κόμματα.

Στην έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH που διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2022, υπό τον τίτλο «Τα πολιτικά κόμματα στη δίνη των πολλαπλών κρίσεων», καταγράφεται η δυναμική τους, μετά τα συνέδρια που διεξήγαγαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Καταγράφεται ακόμη η πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ έχει προβάδισμα 8,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (32%-23,9%), ενώ στις δεύτερες κάλπες αυξάνει τη διαφορά στο 8,6% από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 34,4% έναντι 25,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα, εάν σήμερα είχαμε εκλογές, οι πολίτες θα προσέρχονταν στις κάλπες με το μυαλό στην αγοραστική τους δύναμη, τα εθνικά θέματα και την εθνική σταθερότητα.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η αναστολή της πολιτικής κανονικότητας εξαιτίας της πανδημίας και της έκτακτης συνθήκης του πολέμου θα περιόριζε ψυχολογικά την καλλιέργεια απόλυτης καταδίκης της κυβέρνησης.

Η ΝΔ προηγείται με 8,1% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 6,1%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 2,8%.

Η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά στις δεύτερες κάλπες

Στην πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, κερδίζοντας 2,2% στις δεύτερες κάλπες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, κερδίζοντας 1,9%.

Με διαφορά καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης

Σταθερό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως καταλληλότερου πρωθυπουργού, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 44%, έναντι 28% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: