Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝέα κωλοτούμπα ΑΝΕΛ :Τώρα φλερτάρουν με τη ΝΔ για πρόταση μομφής

Νέα κωλοτούμπα ΑΝΕΛ :Τώρα φλερτάρουν με τη ΝΔ για πρόταση μομφής

Το δημοσκοπικό άγχος του κόμματος του Καμμένου, που πλέον κινείται σε ποσοστό γύρω στο 1% έχει κάνει όλα τα στελέχη να προβαίνουν σε αλλοπρόσαλες και ευκαιριακές δηλώσεις, μήπως και επιτευχθεί μια σχετική συσπείρωση και εξασφαλιστεί η είσοδος στη Βουλή.

 

Μετά τη βόμβα Καμμένου με το Plan B για την ΠΓΔΜ ήρθε και δεύτερο χτύπημα από το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Ο εκπρόσωπος Θ.Τοσουνίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΑNEΛ να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή των Ελλήνων, εφόσον όμως η Νέα Δημοκρατία δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι αν η ΝΔ δεν διατυπώσει ξεκάθαρη στάση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να βοηθήσουν τη ΝΔ να ανατρέψει την κυβέρνηση.

 

Ο Θ. Τοσουνίδης επαναβεβαίωσε πως σε κάθε περίπτωση οι ΑΝΕΛ προτίθενται να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση εάν η συμφωνία των Πρεσπών κατατεθεί προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα απώλεια της δεδηλωμένης.

 

Επανέλαβε πάντως την εκτίμηση του κόμματος ότι η ΠΓΔΜ ούτως ή άλλως δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας και συνεπώς δεν θα προκύψει ζήτημα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments