Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝέα κωλοτούμπα Καμμένου... καταψηφίζει, αλλά στηρίζει Τσίπρα

Νέα κωλοτούμπα Καμμένου… καταψηφίζει, αλλά στηρίζει Τσίπρα

Ο Πάνος Καμμένος γνωρίζει ότι το κόμμα του βρίσκεται πλέον σε κατάσταση πολιτικής εξαέρωσης, στις εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν, το ποσοστό των ΑΝΕΛ είναι ζήτημα αν θα ξεπεράσει το 1,5%. Επιπλέον υπάρχει έντονο πρόβλημα στη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς ο Πανάρας ελέγχει  μόνο δύο  από τους επτά βουλευτές του.

Έτσι λοιπόν, την απροθυμία του να ρίξει την κυβέρνηση, και άρα να χάσει την υπουργική του καρέκλα, επαναβεβαίωσε κατά την τοποθέτηση στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Π. Καμμένος έδωσε ως «γραμμή» ότι καταψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, αποσύρουμε τους υπουργούς μας και συνεχίζουμε. Εννοώντας προφανώς ότι θα εξακολουθήσει να παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα και άρα δεν θα υποστεί απώλεια δεδηλωμένης.

Η δήλωση Καμμένου αποτελεί μνημείο κωλοτούμπας, καθώς παλαιότερα δήλωνε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, για να μην περάσει η εθνομειοδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ έλειπαν οι Ε. Κουντουρά και Τ. Κουίκ (που ήδη έχουν κλείσει θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ). Οι προτάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα και θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες. Όσο για το θέμα της στάσης των ΑΝΕΛ στο θέμα του συμφώνου Εκκλησίας-Πολιτείας, ο Πάνος Καμμένος έλεγε σε συνομιλητές του, μετά την συνεδρίαση: «Ας αποφασίσει η Εκκλησία πρώτα».

Είναι γλυκιά η καρέκλα για τον Πάνο και προφανώς έχει σφηνώσει για τα καλά…

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments