Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΝέες προκλήσεις Ερντογάν: Δεν επιτρέπουμε στους ληστές να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Δεν επιτρέπουμε στους ληστές να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας

«Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε τη χώρα μας, την  κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος

Δεν περνάει μέρα που να μην ασχολείται με την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πιστός στο δόγμα των καθημερινών επιθέσεων νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε τελετή για τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, θυμήθηκε και πάλι τη Συνθήκη των Σεβρών που υπογράφηκε το 1923, αλλά και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε τη χώρα μας, την  κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη. Παλέψαμε με τη νοοτροπία που ήταν η αίτια η Τουρκία να παραμείνει έξω από την ομπρέλα ευημερίας και ασφάλειας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Στη συνέχεια μίλησε με νέες αιχμές κατά των ΗΠΑ αν και δεν τις κατονόμασε. «Με τις επιχειρήσεις στην Συρία χαλάσαμε τις προσπάθειες να περικυκλώσουν την χώρα μας με ζώνη τρομοκρατών (σ.σ Κούρδοι)», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.  Ακολούθως ανέφερε πως «πέρα των συνόρων μας σε όσους μας λένε ”τι κάνετε εκεί”; Απαντήσαμε ”ναι, όποιος και αν μας ενοχλεί πέρα των συνόρων μας, είμαστε έτοιμοι να πάμε και εκεί”».

Από την άλλη πλευρά η ομιλία Ερντογάν είχε και ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι το νέο τουρκικό γεωτρύπανο θα ονομαστεί «Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ» και συμπλήρωσε πως «αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνης και γίνονται οι τεχνικές προεργασίες πριν τις γεωτρήσεις. Με τη βοήθεια του Θεού με την έναρξη του έργου κι αυτού του πλοίου μας θα πραγματοποιήσουμε τις έρευνες μας πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και αποδοτικά», χωρός όμως να διευκρινίζει προς τα πού θα κατευθυνθεί το πλοίο.

Κάνουμε αισθητή την παρουσία μας όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην Αν. Μεσόγειο

«Ως μια χώρα που είναι περιτριγυρισμένη από τρεις θάλασσες, κάνουμε αισθητή την παρουσία μας όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην Αν. Μεσόγειο. Υποστηρίζουμε σε κάθε πλατφόρμα τα δικαιώματα μας όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων», συνέχισε ο Ερντογάν.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να μιλήσει ακόμα και για «ληστές». «Η  στάση της χώρας μας στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρο και δίχως καμία αμφιβολία. Εμείς δεν απλώνουμε το χέρι μας στα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας οι ληστές. Δεν επιτρέπουμε με τίποτα με βία, με διάφορα κόλπα και με απειλές να μας πάρουν αυτό που μας ανήκει», είπε.

Παράλληλα έσπευσε να διαμηνύσει ότι «όσο θα γίνεται αντιληπτή η αναντικατάστατη θέση της χώρας μας θα αλλάξουν την πολιτική τους κι αυτή που προτιμούν να μην συνεργαστούν μαζί μας για πολιτικούς λόγους».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments