Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα – Πανηγυρισμοί από τους ομογενείς

Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα – Πανηγυρισμοί από τους ομογενείς

Νικητής αναδείχθηκε ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης στις Δημοτικές Εκλογές στην Χειμάρρα.

Σκηνές πανηγυρισμών καταγράφονται έξω από εκλογικό τμήμα στη Χειμάρρα, καθώς ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης επικράτησε του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού Γκιόργκι Γκόρο.

Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα

Μετά από ένα εκλογικό θρίλερ, o Φρέντι Μπελέρης που παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα, είναι ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα.

Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έκανε την αντεπίθεση στα αποτελέσματα των εκλογών και κατάφερε να προσπεράσει τον Γκόρο.

Νωρίτερα το πρωί, είχαν προηγηθεί επεισόδια και λόγω της έντασης για κάποια λεπτά σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα – Πανηγυρισμοί από τους ομογενείς

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», είχαν εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στην Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.

Στο δήμο Φοινίκης νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του  Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 τοις εκατό των ψήφων έναντι 29 τοις εκατό  αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του. Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80 τοις εκατό των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Δημητράκης Τόλης.

​ Edit media   ​
Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα – Πανηγυρισμοί από τους ομογενείς

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments