ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 11/12/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νικόλαος Μανωλάκος: «Δίνουμε ψήφο και φωνή στους Έλληνες της διασποράς»

«Πραγματοποιούμε το πρώτο βήμα και δίνουμε φωνή στους Έλληνες της διασποράς, για τα
πολιτικά δρώμενα της Μητέρας Πατρίδας», σημείωσε πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου γιατην ψήφο αποδήμων, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος, απότο βήμα της Ολομέλειας.

«Με το παρόν νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο, μεγάλο, αποφασιστικό και καθοριστικό βήμα για τηνεπανασύνδεση του ξενιτεμένου Ελληνισμού με την Πατρίδα…διευρύνουμε τα σύνορα της
Πατρίδας μας και καθιστούμε και πάλι το ελληνικό κοινοβούλιο και τον Έλληνα βουλευτή, όχι απλόαντιπρόσωπο του ελληνικού λαού, αλλά αντιπρόσωπο του ελληνικού έθνους», τόνισεχαρακτηριστικά, απευθύνοντας έκκληση στους Έλληνες του εξωτερικού, «να ενεργοποιηθούν καινα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, ώστε να λειτουργήσει ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων».

«Οι Έλληνες όπου και αν βρισκόμαστε, έχουμε την Πατρίδα μέσα στην καρδιά μας. Κουβαλάμετην αγάπη για την Ελλάδα και την ευθύνη να την προστατεύουμε και θέλουμε, να έχουμε λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτήν», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Α’Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος, αναφερόμενος στους ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς, που διατηρεί ο Ελληνισμός, απανταχού της γης.

Χαρακτηρίζοντας τις ρυθμίσεις που προωθούνται ως ένα μικρό βήμα προόδου σε σχέση με την πρότερη κατάσταση και αναγνωρίζοντας πως καλύπτουν έστω εν μέρει, ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα της Ομογένειας, ο κ. Νικόλαος Μανωλάκος, υπενθύμισε πως η απαρχή του όλου εγχειρήματος, έγινε το 1975: «πάει σχεδόν μισός αιώνας από την ιστορική εκείνη στιγμή που ο Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση τότε, καθιέρωσε για πρώτη φορά την ψήφο του απόδημου ελληνισμού. Διάταξη του Συντάγματος, που έμεινε ωστόσο ανενεργή. Σήμερα, ερχόμαστε για να ολοκληρώσουμε αυτό που 45 χρόνια πριν αφήσαμε στη
μέση».