Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑ' ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝΝίκος Μανωλάκος : Δυναμική παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων στο θεσμό...

Νίκος Μανωλάκος : Δυναμική παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων στο θεσμό της Νομικής Βοήθειας – Δέσμευση Σκυλακάκη για ενίσχυση του Τα.Χ.Δι.Κ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

                                                            Πειραιάς, 26/07/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμική παρέμβαση Ν. Μανωλάκου, για την επίλυση των προβλημάτων στο θεσμό της Νομικής Βοήθειας – Δέσμευση Σκυλακάκη για ενίσχυση του Τα.Χ.Δι.Κ.

 

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων Νίκος Μανωλάκος συναντήθηκε με τον αρμόδιο για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το μείζον για τον δικηγορικό κλάδο ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης στην εκκαθάριση των αμοιβών των Δικηγόρων, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους αδύναμους οικονομικά πολίτες, στο πλαίσιο του θεσμού της Νομικής Βοήθειας.

Η καθυστέρηση αυτή, που σε αρκετές περιπτώσεις, υπερβαίνει τα τρία έτη, οφείλεται στην, επί σειρά ετών, υποστελέχωση του αρμοδίου φορέα (Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων), όπου μόλις ένας υπάλληλος ασχολείται με το έργο της εκκαθάρισης, οι δε ανεκκαθάριστοι φάκελοι Νομικής Βοήθειας ανέρχονται, ήδη, σε χιλιάδες, απειλώντας τη βιωσιμότητα εκατοντάδων Δικηγόρων, που απασχολούνται κατά κύριο λόγο με τέτοιες υποθέσεις και υπονομεύοντας σοβαρά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν ανεμπόδιστα στη Δικαιοσύνη.

Ήδη ο κ. Μανωλάκος, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε καταθέσει την από 24/06/2022 και με αριθ. 6037 Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στο χρόνιο αυτό πρόβλημα και ζητώντας από τον Υπουργό να δώσει λύση ενώ είχε και συνάντηση, μεταξύ άλλων και για το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο Ηλία Κλάππα και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς .

Ο Υφυπουργός κ. Σκυλακάκης, αφού άκουσε με προσοχή τον Βουλευτή, δεσμεύθηκε ότι θα μεριμνήσει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε, να ενισχυθεί το Τα.Χ.Δι.Κ. με τρεις (3) υπαλλήλους και να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η ενταλματοποίηση των αμοιβών των Δικηγόρων.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: