ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

                                         Πειραιάς, 20/04/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κατάθεση Αναφοράς: «Κατεπείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των δύο εμβολιαστικών κέντρων του Κ.Υ. Αίγινας με επιπλέον προσωπικό»

 

Ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Αναφορά στον Υπουργό Υγείας, σχετικά με κατεπείγουσα έκκληση της Υπεύθυνης Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. Αίγινας για την ενίσχυση των εμβολιαστικών Κέντρων του νησιού με επιπλέον προσωπικό, προς επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας .

 

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

 

Πειραιάς, 20/04/2021

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

           Θέμα: «Κατεπείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των δύο εμβολιαστικών κέντρων του Κ.Υ. Αίγινας με επιπλέον προσωπικό»

Κύριε Υπουργέ,

 

Θέτω υπόψιν σας το υπ’ αριθ. Πρωτ. 2951/16-04-2021 έγγραφο της Δ/ντριας ΕΣΥ, Υπεύθυνης Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. Αίγινας, με το οποίο απευθύνεται έκκληση για κατεπείγουσα ενίσχυση της στελέχωσης των δύο (2) εμβολιαστικών κέντρων του Κ.Υ. Αίγινας, με επιπλέον δύο (2) Επισκέπτριες Υγείας και δύο (2) Νοσηλευτές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 150-160 εμβολιασμών ημερησίως.

Φρονώ κ. Υπουργέ, ότι το εν λόγω αίτημα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά, ώστε ο εμβολιασμός των κατοίκων της Αίγινας να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να εξασφαλισθεί επίπεδο ανοσίας τέτοιο, που να καθιστά το νησι ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες του.

     Ο Αναφέρων

Νικόλαος Μανωλάκος

  Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.