Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΝίκος Οικονόμου : Ανοιχτή επιστολή για τα τέλη διέλευσης και την αύξηση...

Νίκος Οικονόμου : Ανοιχτή επιστολή για τα τέλη διέλευσης και την αύξηση του νερού

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σήμερα 7 Ιουνίου 2018 κατέθεσα ένσταση ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά της απόφασης 69/2018  του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αίγινας  με  τίτλο «Τέλος διέλευσης και χρήσης λιμενικής και χερσαίας ζώνης Ο.Λ.Ε. σχετικά με την απόφαση 16/291/19-1-2018 Δ.Σ./ΟΛΕ ΑΕ άρθρο 23.3»

 

Ο λόγος είναι   ότι σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου η απόφαση του εν λόγω δημοτικού συμβουλίου ( 121/2011 άρθρο 4 ) λέει τα εξής:”(Επίσης) το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση-εισήγηση του Προέδρου ή του Δημάρχου ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης και χωρίς συζήτηση, με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, ότι ένα θέμα, το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη, είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι’ αυτό με την ίδια πλειοψηφία, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.”

Στην άνω απόφαση δεν υπήρξε ο απαιτούμενος αριθμός δημοτικών συμβούλων δηλαδή 14 που χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία . Μόνο 10 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ΝΑΙ, υπολείπονται όμως άλλοι 4 τέσσερις.

Παρότι τέθηκε υπόψη του σώματος ή άνω παράγραφος του κανονισμού λειτουργίας ο Πρόεδρος, καταπατώντας κάθε νόμο και αγνοώντας τον κανονισμό, προχώρησε στην ψήφιση του θέματος ύστερα από παρότρυνση του κυρίου Δημάρχου και του αντιδημάρχου ύδρευσης. Οι νόμοι και οι κανονισμοί ψηφίζονται για υπάρχει σωστή και ομαλή λειτουργία των θεσμών , διαφάνεια και δημοκρατία. Οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή τους ή καταστρατήγηση τους παραπέμπει σε καθεστώτα Πινοσετ και Μαδούροκαι όχι στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία.

Επί προεδρίας μου τέτοια διαδικασία δεν υπήρχε (δηλαδή να αγνοήσω τον κανονισμό) . Στον κύριο Δήμαρχο είχα ξεκαθαρίσει ότι θέματα με ελλιπή  στοιχεία δεν θα έρχονται ως συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο νυν πρόεδρος το συγκεκριμένο θέμα το έφερε εκτός  ημερησίας διάταξης χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να έχουν κάποια εικόνα οι δημοτικοί σύμβουλοι και ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης.  Στην συνέχεια δε αγνόησε τον κανονισμό και τον νόμο.

Κύριε Πρόεδρε  θα σας έλεγα ότι  μήπως ότι είναι καλό για εσάς  να παραιτηθείτε για να μην γίνεται συνεργός σε όσα συμβαίνουν και εκθέτουν την Αίγινα. Από την άλλη θέση που κατέχεται  προσφέρεται πραγματικά περισσότερα στην κοινωνία της Αίγινας . Αλλά το αφήνω στην κρίση σας στο τι πρέπει να κάνετε.

Το σημαντικότερο και το πιο ουσιαστικό αφορά στο  ποιο είναι το τέλος ;

Ειπώθηκαν τιμές τέλους ανά κυβικό στο δημοτικό συμβούλιο:

  1. 0,009 λεπτό το κυβικό και
  2. Η απόφαση γράφει για 0,09 λεπτό το κυβικό
  3. Ο υδρομεταφορέας σε συνέντευξη του αναφέρεται στο ποσό 1 ευρώ το κυβικό κάτι το οποίο ειπώθηκε από την μεριά μου στο δημοτικό συμβούλιο όσο και από δηλώσεις του κου Ηλιακίδη στο aeginaportal.

Τι ισχύει λοιπόν ; Τι ποσό θα επιβαρυνθεί ο Αιγινήτικος λαός και ο Δήμος το περίπου 1 λεπτό  που θα κοστίσει 50.000 ευρω τα 9 λεπτά που θα κοστίσουν στον δήμο 500.000 ευρώ ή το ένα ευρώ κάτι που εκτοξεύει το κόστος στα 5.000.000 ευρώ;

Με αυτά δεν παίζουμε η απόφαση είναι σοβαρή και κρίσιμη και δεν είναι να πάρθει μια απόφαση η οποία θα ξεγελά το σώμα του δημοτικού συμβουλίου και θα ζημιώνει τον δήμο.

Οι προηγούμενοι δήμαρχοι ο κος Παναγιώτης Κουκούλης και ο κύριος Θεοδόσιος (Σάκης) Σακκιώτης με ενέργειες  τους είχαν αποτρέψει την επιβολή τέλους διέλευσης. Ο νυν δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτριος Μούρτζης , που σύμφωνα με την πρόσφατη δήλωση του στο δημοτικό συμβούλιο μιλάει με τον Πρωθυπουργό , τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τους Υπουργούς δεν μπορεί να αποτρέψει την επιβολή του τέλους διέλευσης ;

Δήμαρχε το νερό είναι κοινωνικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα όπως το πετρέλαιο να του επιβληθεί τέλος διέλευσης. Να κάνετε  αυτό που πρέπει και να αφήσετε  τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις στην άκρη. Σεβαστείτε  τους πολίτες και τους δημοτικούς συμβούλους.

ΥΓ.

Εκλέχτηκα για να υπηρετώ τους πολίτες  και τους νόμους και όχι να εξυπηρετώ συμφέροντα που βλάπτουν τον απλό κόσμο.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments