Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝίκος Παππάς: Την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνει η αντεισαγγελέας του...

Νίκος Παππάς: Την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ειδικό δικαστήριο για τον Νίκο Παππά προτείνει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016 προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να δικαστεί ο πρώην υπουργός για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η πρόταση εισαγγελέα για τον Χρήστο Καλογρίτσα
Μαζί με τον Νίκο Παππά, η εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί για συνέργεια, αλλά με ελαφρυντικά και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε προσφύγει στις δικαστικές αρχές καταγγέλλοντας την ύπαρξη του σκοτεινού παρασκηνίου πίσω από το διαγωνισμό, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει κανάλι υπό τον έλεγχό του.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει καταγγείλει, ο Χρήστος Καλογρίτσας, η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του.

Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις.

Τον τελευταίο λόγο, για την παραπομπή ή μη, θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ν. Παππάς: Είχε δώσει εξηγήσεις μέσω υπομνήματος
Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Φεβρουαρίου ο Νίκος Παππάς είχε δώσει, μέσω υπομνήματος, εξηγήσεις στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, για τον ρόλο του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε κληθεί σε απολογία μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος. Ο Νίκος Παππάς δεν είχε προσέλθει στον Άρειο Πάγο, αλλά μέσω των συνηγόρων του, Γιάννη Μαντζουράνη και Βαγγέλη Γεωργακόπουλου, είχε υποβάλει γραπτό υπόμνημα, στο οποίο επαναλάμβανε τους ισχυρισμούς που είχε θέσει υπόψιν της Βουλής.

Στη γραπτή του δήλωση ο Νίκος Παππάς ανέφερε:

«Η Νέα Δημοκρατία στη διαδικασία ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο. Συγκρούστηκε με την αλήθεια και «ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία» ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στην δικαστική εξουσία συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης.

Από την διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχθηκαν γεγονότα, που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν θα συμβάλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης της οποίας την ανεξαρτησία σέβομαι και υπερασπίζομαι σε όλη τη δημόσια παρουσία μου. Καταθέτω εκ νέου Υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες.

Η Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων των διευκρινισμένων 7 δις απευθείας αναθέσεων, της Νοβάρτις και της Ζήμενς, έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από το στραπάτσο της Προανακριτικής Επιτροπής.

Δεν το πήρε.

Θα το πάρει στις επερχόμενες κάλπες».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: