Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑΟ Ανδρουλάκης βάζει «φρένο» στα σενάρια συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ανδρουλάκης βάζει «φρένο» στα σενάρια συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

«Φρένο» στα σενάρια για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο σύμπραξης των προοδευτικών δυνάμεων με αφορμή τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής φαίνεται να είναι αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Ο στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αλλάζει και αυτός είναι να βγει το ΠΑΣΟΚ δεύτερη δύναμη στις Ευρωεκλογές.

Εάν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τότε όλα είναι ανοικτά μέχρι τις Εθνικές Εκλογές. Εφόσον το ΠΑΣΟΚ αποδειχθεί μετρήσιμα δεύτερη δύναμη σε εθνικό επίπεδο και πάρει τη θέση της «Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» τότε δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι μπορεί να τείνει χείρα συνεργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά επιφυλακτική με την ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη. Ωστόσο, ένα στοιχείο που προσμετρούν πάντως στον προβληματισμό τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι το ενδεχόμενο να αυξηθεί το επόμενο διάστημα η πίεση από την βάση για μια σύμπραξη «προοδευτικών δυνάμεων».

Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα, με άτυπη ενημέρωση υποστηρίζει: «Σήμερα είναι μια ημέρα προσωπικής ήττας του κ. Μητσοτάκη και του συστήματος εξουσίας του Μαξίμου. Οποιαδήποτε άλλη σεναριολογία νοθεύει τη μεγάλη νίκη, που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ. Εμείς είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα τη Νέα Δημοκρατία και όχι να της πετάμε σωσίβιο σε κάθε δύσκολη στιγμή. Εξαρχής είχαμε προτεραιότητα τις προγραμματικές συνεργασίες από τα κάτω και την αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη.

Νέα πρόσωπα με επάρκεια και καθαρό προοδευτικό λόγο, είναι αυτά που απέδειξαν ότι μπορούν να γυρίσουν σελίδα για την πατρίδα μας. Αυτή η στρατηγική μας ήταν νικηφόρα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχιστεί. Θα εκφράσουμε τις αγωνίες του προοδευτικού κόσμου, γι’ αυτό καλούμε κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη να αγωνιστούμε μαζί για να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος. Η χθεσινή νίκη απέδειξε ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.»

Νωρίτερα, ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίστηκαν υπέρ της συνεργασίας των δύο κομμάτων.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments