Από  το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου λάβαμε  την επιστολή-απάντηση  του Γ. Ζορμπά με την οποία εξηγεί τους λόγους της απόφασης του σχετικά με τον αποκλεισμό του Aegina Portal από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος αναφέρεται επίσης στην “αήθη και ανάρμοστη  και απρεπή” συμπεριφορά  κατά  τη διάρκεια των συνεδριάσεων της επιτροπής των δύο μελών του  Φίλιππου Τζίτζη και  του  Σταμάτη Μαρμαρινού  που παρά  τις παραινέσεις  του Δημάρχου και πρόεδρου της  Επιτροπής εκείνοι συνέχισαν την εκτόξευση φραστικών επιθέσεων.  Καταλήγοντας ο Δήμαρχος προαναγγέλει  την εξεύρευση λύσεως και τρόπου ενημέρωσης των συμπολιτών μας για ις συνεδριάσεις της Επιτροπής .

Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που αποδίδει ο  Δήμαρχος στα δυο μέλη της Οικονομικής  Επιτροπής ασφαλώς θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν την απάντησή των  Τζίτζη και Μαρμαρινού.

Ακολουθεί  η επιστολή  του Δημάρχου:

 

Προσφιλείς συμπολίτες,

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, τηλεφώνησα στον κ. Γιώργο Στριγάρη, ως υπεύθυνο του διαδικτυακού καναλιού Aegina portal, για να τον ενημερώσω ότι δεν θα του αποσταλεί το link για την συμμετοχή του στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, συνεπώς της μαγνητοσκόπησης και αναμετάδοσης της Συνεδρίασης.

Ο λόγος είναι ότι από το ξεκίνημα των Συνεδριάσεων της Ο.Ε, περίπου 1,5 χρόνο έως σήμερα, δύο εκ των τακτικών μελών, οι κύριοι Φίλιππος Τζίτζης και Σταμάτης Μαρμαρινός, για χάρη εντυπωσιασμού, επιδίδονται σε ύβρεις, προσβολές, αστήρικτες και ψευδείς κατηγορίες, στοχεύοντας στην υποβάθμιση της λειτουργίας του συλλογικού οργάνου.

Παρά τις συνεχείς παραινέσεις μου, τις επαναλαμβανόμενες προτροπές μου, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, η ανάρμοστη, αήθης συμπεριφορά των δυο συναδέλφων επιδεινώνεται. Το θέμα απασχόλησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και προκρίθηκε ως λύση η μη καταγραφή τέτοιων απρεπών συμπεριφορών στα πρακτικά της Συνεδρίασης με πρόταση του Προέδρου και να βρεθεί ο τρόπος εξαίρεσής τους από την μαγνητοσκόπηση, αναμετάδοση εικόνων και φράσεων που δεν τιμούν το θεσμό που όλοι μας ως αιρετά μέλη υπηρετούμε.

Ως Δημοτική Αρχή, στοχεύουμε στην ενημέρωση των Αιγινητών, διότι εκείνοι μας δίνουν τη δύναμη να επιτελούμε καθημερινά έργο, που αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο της εκτέλεσης των καθηκόντων μας. Προσβλέπουμε στην άμεση λύση της ενημέρωσης των πολιτών, σε πλαίσια υγειούς και Δημοκρατικού γόνιμου διαλόγου, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των προσώπων, στοχεύοντας πάντα την σύμφωνη με τους Νόμους λήψη αποφάσεων προς εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος.

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Π. Ζορμπάς