Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑO Γιώργος μίλησε...

O Γιώργος μίλησε…

Του Ευάγγελου Αποστολίδη

Την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση και ότι καθίσταται απαγορευτική η χρήση του όρου ”Μακεδονία” διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη, κι όχι σύνθετη. Στο ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού μας Κράτους δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και ως εκ τούτου, καθίσταται απαγορευτική κάθε χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος των Σκοπίων».

Ο Γ. Πατούλης σχολίασε και το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης: «Η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στο συλλαλητήριο της προηγούμενης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνουμε ως θεσμός καθημερινά από τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, από τη μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να υπερασπιστούν όχι απλά την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, αλλά και τις ίδιες τις αξίες του Ελληνισμού, για τις οποίες θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας. Ούτε η κρίση, ούτε η λιτότητα, ούτε οι οικονομικές δυσκολίες δεν μπορούν να λυγίσουν το φρόνημα και την υπερηφάνεια των Ελλήνων. Αυτό να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι επιχειρούν σήμερα, στο όνομα ενός δήθεν ψευδεπίγραφου ρεαλισμού, να προχωρήσουν σε έναν ανέντιμο κι ανιστόρητο συμβιβασμό με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση, όπως και άλλοι πατριώτες δήμαρχοι που τα Δ.Σ. τους έχουν ψηφίσματα ενάντια στην παραχώρηση του εθνικού νόματος της Μακεδονίας στους γυφτοσκοπιανούς…στην Αίγινα όμως οι τάχα μου πολιτικοί του φίλοι ποιούν την νήσσαν… γιατί άραγε δεν τους ενδιαφέρει το εθνικό αυτό ζήτημα ; Δεν θα πάρουν μέρος στο πανεθνικό συλλαλητήριο ; Μήπως σιωπούν λόγο της σχέσης αλληλεξάρτησής τους από την Δούρου, τον Φλαμπουράρη και όλα τα κατσαπλιαδοσυριζομπουμπούκια ;;;

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments