Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Μητσοτάκης «βάζει απέναντι» το ΠΑΣΟΚ και βλέπει επανάληψη της κοινωνικής πλειοψηφίας...

Ο Μητσοτάκης «βάζει απέναντι» το ΠΑΣΟΚ και βλέπει επανάληψη της κοινωνικής πλειοψηφίας του 2019

«Δικός μας αντίπαλος είναι ένας, η ακυβερνησία. Αλλά έχουμε και έναν ακόμα αντίπαλο: κάθε συνεργασία που μπορεί να οδηγήσει σε παραλυσία»  είπε από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ

Με όλο και πιο σαφή τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει απέναντι από τη ΝΔ τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από τους πολίτες καθαρές λύσεις στις κάλπες της 21ης Μαΐου, ώστε αυτές να λειτουργήσουν ως προανάκρουσμα αυτοδυναμίας σε δεύτερες εκλογές.

Δηλωτικό αυτής της στρατηγικής είναι και το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια απέναντι από τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, προσβλέποντας, όπως έγραφε και χθες το protothema,gr, σε εισροές κεντρογενών ψηφοφόρων που θέλουν πολιτική σταθερότητα και όχι πολιτικούς πειραματισμούς με θνησιγενή κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας. «Δικός μας αντίπαλος είναι ένας, αυτός είναι η ακυβερνησία. Αλλά έχουμε και έναν ακόμα αντίπαλο: κάθε συνεργασία που μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε παραλυσία», υπογράμμισε χθες από την Πάτρα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός καθιστά με κάθε ευκαιρία σαφείς και τις διαχωριστικές γραμμές από το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο άρθρο 16, αλλά και στη στάση του κόμματος σε μια σειρά θεμάτων, όπως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. «Δεν γίνεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να προσβάλλει ουσιαστικά τους πολίτες, με τη θέση του ότι Πρωθυπουργός αύριο δεν θα είναι αυτός που θα ψηφιστεί στην κάλπη αλλά κάποιος «άγνωστος» που τον γνωρίζει, θα τον επιλέξει ο ίδιος, αλλά δεν μας τον λέει προεκλογικά», είπε ο πρωθυπουργός, επιτιθέμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, άλλωστε, είχε κάψει τα όποια σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ χθες το πρωί (ΑΝΤ1), διαμηνύοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, εφόσον αυτό θέτει «σκληρές κόκκινες γραμμές».

Όλων τούτων δοθέντων, συμπεριλαμβανομένης της μετωπικής του κ. Μητσοτάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός επιλέγει ένα αφήγημα αυτοδυναμίας με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων της ΝΔ και ένα όσο το δυνατόν καλύτερο ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος με το «3» μπροστά, ώστε να έχει βάσιμες ελπίδες για την κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής.

«Δεν χωρούν αψήφιστες ψήφοι και άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά. Αντίθετα, ένα ηχηρό μήνυμα αυτής της κάλπης θα ανοίξει το δρόμο για την προοπτική που ζητά η χώρα, την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ξορκίζοντας τον κίνδυνο της χαλαρής ψήφου ή τη λογική ορισμένων ότι δεν έχει αξία να μετακινηθούν εκτός του τόπου κατοικίας τους για να ψηφίσουν τώρα, καθώς θα έχουν «δεύτερη ευκαιρία» σε λίγες εβδομάδες.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός βλέπει μια επανάληψη του σκηνικού του 2019, με συνάντηση στην «πολιτική κοίτη» της ΝΔ ψηφοφόρων από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, με κοινή συνισταμένη την προσδοκία τους από την επόμενη κυβέρνηση. «Είναι το κύμα του υπεύθυνου πατριωτισμού και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού που γεννήθηκε το 2019 και φουσκώνει και πάλι συσπειρώνοντας όλους τους πολίτες, όλους, που χωρίς κομματικές παρωπίδες διεκδικούν ένα καλύτερο σήμερα για τους ίδιους και σίγουρα ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους. Είναι ένα ρεύμα που έχει κορμό ένα κόμμα, δεν έχει ωστόσο μόνο ένα χρώμα», υπογράμμισε και πάλι ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για την «ευρυχωρία» της ΝΔ, η οποία διευρύνει την πολιτική της απήχηση, πέραν του στενού της κομματικού πυρήνα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments