Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΌ,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό!!!

Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό!!!

Του Γιάννη Μερτύρη

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018, και ώρα 11:00΄ π.μ συνεδριάζει η οικονομική  επιτροπή του Δήμου Αίγινας, μέσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι το αίτημα του Προέδρου της δημοτικής κοινότητας Αίγινας κου Καραγιάννη Δημήτριου ο οποίος ζητά   μείωση μισθώματος στο δημοτικό κατάστημα  που διατηρεί στην  Ιχθυαγορά που βρίσκεται στην πόλη της Αίγινας.

Το μίσθωμα καταβάλλεται στον Δήμο μιας και τα ακίνητα της Ιχθυαγοράς είναι περιουσιακό του στοιχείο.

Αν ήταν ένας απλός δημότης , ένας απλός πολίτης το θέμα θα είχε περάσει απαρατήρητο, όταν όμως το ζητάει ένας αιρετός τότε το θέμα ξεφεύγει από τα στενά όρια της νομιμότητας και πάει στα όρια της ηθικής.

Νόμιμο μπορεί να είναι το αίτημα του είναι όμως ηθικό;

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αίγινας είναι από τους λίγους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που δικαιούται αντιμισθία, το ποσό που παίρνει από τον δήμο ως αντιμισθία είναι το 25% της αντιμισθίας του Δημάρχου. Ως πρόεδρος αμείβεται για τις υπηρεσίες που  προσφέρει.

Δεν είναι ηθικό  να ζητά μείωση ενοικίου από την στιγμή που  παίρνει χρήματα από τον δήμο.

Να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν ο ένας από τους τρείς αιρετούς που όφειλαν χρήματα στον δήμο και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου έπρεπε να είχαν  εκπέσει τους αξιώματος τους.

Σύμφωνα δε με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες το ποσό που όφειλε ο κος Καραγιάννης πλησίαζε ή ξεπέρναγε πενταψήφιο νούμερο. Ο άνθρωπος που όφειλε αρκετά ενοίκια στον δήμο έρχεται τώρα και ζητά μείωση του ενοικίου ; Από την μία εισπράττει την αντιμισθία που δικαιούται και από την άλλη οφείλει χρήματα;

Αξιοσημείωτο είναι, πως αν κάποιος έχει παρακολουθήσει τα δημοτικά συμβούλια, θα βγάλει το συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας είναι ο τιμητής των αξιών και της ηθικής. Όμως οι πράξεις του άλλα δείχνουν. Άλλο το λέγειν και το άλλο πράττειν.

Ίσως με το αίτημα μείωσης μισθώματος θέλησε να κερδίσει και αυτός ότι κέρδισε ο φίλος του ο μεγαλουπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραθερίζει στην Αίγινα, όταν από τον δήμο του μειώσανε  το οφειλόμενο ποσό από την κατανάλωση νερού . Ήταν ένας  από αυτούς που ψηφίσανε να μειωθεί το οφειλόμενο ποσό του υπουργού.

Σε μια εποχή γενικής κρίσης και απέραντης υποκρισίας θα περιμέναμε από τους εκλεγμένους ανθρώπους να έχουν  μιαν άλλη συμπεριφορά! Όμως είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Το λαϊκό παιδί, που ψηφίστηκε από τον απλό κόσμο της Αίγινας, έγινε ένας καλαμοκαβαλάρης της εξουσίας με δείγματα αλαζονείας και χάνοντας το μέτρο της ηθικής.

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ!!!

Υ.Γ. Ο κος Καραγιάννης εκτός από Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας είναι πρόσφατα εκλεγμένος Πρόεδρος στην ΤΟ Ν.Δ Αίγινας, είναι μέλος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ.

 

 

Σημ. Η άποψη του γράφοντος δεν αποτελεί θέση της εφημερίδας

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments