Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗO Tσίπρας «εκτελεί» τον Τσακαλώτο μέσω ΕΡΤ

O Tσίπρας «εκτελεί» τον Τσακαλώτο μέσω ΕΡΤ

Την απροσδόκητη επίθεση όχι της Νέας Δημοκρατίας, ούτε του Κινήματος Αλλαγής αλλά της… ΕΡΤ δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο τελευταίος στους Financial Times.

Το άδειασμα του Μαξίμου επιβεβαιώνει το «διαζύγιο» κυβέρνησης Τσακαλώτου. Στη συνέντευξη, ο υπουργός, είπε πικρές αλήθεις για την υποτιθέμενη έξοδο από το Μνημόνιο τον Αύγουστο. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης για μετά τη λήξη του προγράμματος προσθέτοντας ωστόσο ότι οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης της ΕΕ θα είναι  πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης. «Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο».

Αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι δεν άρεσε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική στον υπουργό Οικονομικών. Την αρχή έκανε ο Σωτήρης Καψώχας συσχετίζοντας τις δηλώσεις του υπουργού με την παρουσία Γιούνκερ στην Αθήνα και τα θετικά, κατά τη γνώμη του μηνύματα που εκπέμφθηκαν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενδεχομένως να εκφράζει διαφορετική γραμμή από εκείνη της κυβέρνησης. Πρόσθεσε δε ότι ο υπουργός είναι και στέλεχος των «53+» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αναρωτηθεί αν έχει δίκιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπογραμμίζει ότι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς δεν θα είναι είναι «καθαρή», ενώ προσέθεσε ακόμη ότι «κακώς κατηγορούμε τον Στουρνάρα», τονίζοντας ότι, εάν ισχύουν τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος περί επιτροπείας και εκθέσεων προόδου για την Ελλάδα από τους ελεγκτές των δανειστών σε τριμηνιαία-τετραμηνιαία βάση, τότε αυτό θα είναι κάτι χειρότερο ακόμα και από την προληπτική γραμμή στήριξης!

Η σπασμωδική αυτή κίνηση της συρυζαϊκής ΕΡΤ έρχεται να ενισχύσει  την έντονη φημολογία για επικείμενο διαζύγιο της κυβέρνησης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Οικονοµικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στον πρωθυπουργό, ο οποίος το καλοκαίρι του 2015 πήρε τη µεγάλη απόφαση να συµβιβαστεί προκειµένου η χώρα να µη βρεθεί εκτός Ε.Ε. Επιθυµεί, δηλαδή, να βρεθεί µέσα στη φωτογραφία την ηµέρα που ο Αλ. Τσίπρας από το Καστελλόριζο θα σηµάνει τη λήξη της µνηµονιακής εποχής. Γι’ αυτό και ο τελευταίος σχεδιάζει την αποκαθήλωσή του, καθώς οι αφορµές που του δίνονται είναι πολλές.

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments