Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟδεύει στην πολιτική του αποτέφρωση...

Οδεύει στην πολιτική του αποτέφρωση…

Του Βαγγέλη Αποστολίδη

Απόλυτος ζόφος περιβάλει το πολιτικό σκηνικό της χώρας και φυσικά δε χρειάζεται να παρακολουθεί κάποιος στενά την πολιτική σκηνή,  για να αντιληφθεί ότι οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι για τον πρωθυπουργό, τον κυβερνητικό συνασπισμό συνολικά, τραγικότεροι όμως για την Πατρίδα μας.

Μία σειρά λάθος χειρισμών αλλά και κάκιστες και αφελείς εκτιμήσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το Σκοπιανό προκάλεσαν απώλεια εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Μακεδονία, Αιγαίο και μεγάλες αναταράξεις στο κυβερνητικό οικοδόμημα, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Μπορεί ο «λαοπρόβλητος» Αλέξης, επισήμως να ξεκαθαρίζει ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο του 2019, όπως είναι και η βασική του επιδίωξη, όμως με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα δύσκολα κανείς μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το τί πραγματικά θα συμβεί.

Η παραίτηση του αλαζόνα και ανίκανου Νίκου Κοτζιά είναι λίαν νωπή και δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που εκτιμούν ότι οι εκλογές, αργά ή γρήγορα, αποτελούν την μοναδική οδό για τον Τσίπρα, από την στιγμή που το σχοινί που ενώνει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους δείχνει να σιγά σιγά να κόβεται.  Υπάρχουν ασφαλώς και εκείνοι που θεωρούν ότι η κυβέρνηση ακριβώς επειδή γνωρίζει ότι ο πολιτικός της χρόνος ολοκληρώνεται, θα προσπαθήσει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, κάτι που είναι και η προσωπική μου πεποίθηση.

Από την άλλη στη Νέα Δημοκρατία, υπάρχει ετοιμότητα και όλα τα στελέχη προχωρούν υλοποιώντας το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες.

Ο Κυριάκος στις αρχές της εβδομάδας βρέθηκε στην Κορινθία, την Πέμπτη στα Χανιά και το Σάββατο βρίσκεται σε Κεφαλλονιά και Πύλο, δίνοντας το σύνθημα για επίθεση κατά μέτωπο. Ανάλογη δραστηριότητα θα έχει και τις ερχόμενες μέρες.

Την ίδια ώρα στη ΝΔ αναλύουν διαρκώς τα ευρήματα των ερευνών κοινής γνώμης και θεωρούν ότι όποτε και αν στηθούν κάλπες, τα σημεία κλειδιά που θα οδηγήσουν την ΝΔ  έχουν ήδη βρεθεί:

-Το πρώτο είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερέχει σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πέρα από την απόσταση που τον χωρίζει από τον Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κ. Μητσοτάκης είναι μπροστά και στα ερωτήματα για την άσκηση διαφόρων τομέων της κυβέρνησης. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί σε αυτή την κατεύθυνση και η δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΪ.

-Το δεύτερο είναι η ξεκάθαρη φθορά του Αλέξη Τσίπρα ως πρόσωπο. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη χειρότερη του  φάση σε δημοσκοπικό επίπεδο, με τη φαρέτρα του να αδειάζει πλέον σε καθημερινή βάση εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, αφού δύο μεγάλα επικοινωνιακά αφηγήματα και ένα δραματικό περιστατικό επιδείνωσαν την κατάσταση στο Μέγαρο Μαξίμου:

-«Καθαρή έξοδος» από το μνημόνια δεν υπάρχει, όπως αποδεικνύεται και από τα όσα έγιναν στο χρηματιστήριο την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον η διατήρηση του ελληνικού ομολόγου στο επιτόκιο του 4,6% καθιστά απαγορευτική την έξοδο στις αγορές, αλλά και ισχυρό το ενδεχόμενο νέου Μνημονίου, όταν η χώρα δε θα έχει την δυνατότητα χρηματοδότησης, ή ακόμα και της δέσμευσης καταθέσεων…

– Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πολύ μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στους πολίτες από ότι είχε αρχικά υπολογίσει το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός παρότι αρχικά ανακίνησε το όλο ζήτημα με τη γειτονική χώρα με στόχο και τη δημιουργία ρήγματος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,τελικά κατάφερε να προκαλέσει την μεγαλύτερη ενδοκυβερνητική κρίση από όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

-Η καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Ένα τραγικό γεγονός που “χτύπησε” τον πυρήνα της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Όλα τα παραπάνω έχουν ευθεία αναφορά στον πρωθυπουργό, μειώνοντας κατά πολύ το πολιτικό του κεφάλαιο, ολόκληρο το τελευταίο διάστημα.

-Τρίτο σημείο αποτελεί η παγιωμένη άποψη στους πολίτες, όπως δείχνουν όλες οι έρευνες κοινής γνώμης, για πολιτική αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας. Τα σχετικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων και κυρίως η απόσταση στην παράσταση νίκης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει, στοιχείο που αποτυπώνει την εικόνα που έχει αποκομίσει ο μέσος ψηφοφόρος.

Σε κάθε περίπτωση το ευτύχημα για την Ελλάδα θα είναι, όποτε κι αν στηθούν κάλπες, η πολιτική αποτέφρωση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με ποσοστά αθροιζόμενα και για τους δύο κάτω του  20%, ώστε να ξεμπερδεύουμε μια και καλή από το μύθο της κυβερνώσας αριστεράς και των ψεκασμένων.

Ωστόσο το έργο του Κυριάκου θα είναι πολύ βαρύ…

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments