Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΟι δύο καθηγητές που έκαναν «ζημιά» στον ΣΥΡΙΖΑ - Όθωνας Ηλιόπουλος και...

Οι δύο καθηγητές που έκαναν «ζημιά» στον ΣΥΡΙΖΑ – Όθωνας Ηλιόπουλος και Κ. Ζουράρις προκάλεσαν εκνευρισμό

Πως επισκίασαν τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα

Πώς το είχε πει ο μεγάλος Γερμανός πολιτικός Ότο Φον Μπίσμαρκ για να διακωμωδήσει την εμπλοκή των πανεπιστημιακών καθηγητών στις δημόσιες υποθέσεις μιας χώρας; «Drei Professoren, Vaterland verloren». Δηλαδή «τρεις καθηγητές και εχάθη η πατρίς».

Στον ΣΥΡΙΖΑ, την προεκλογική ζημιά στον Α. Τσίπρα δεν χρειάζεται να την κάνουν τρεις καθηγητές αλλά δύο: ο Κ. Ζουράρις, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, που έχει διδάξει και σε γαλλικά πανεπιστήμια, και ο Όθωνας Ηλιόπουλος, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος και καθηγητής στο Χάρβαρντ. Αμφότεροι κατάφεραν να τα κάνουν «μαντάρα» με τις δημόσιες εμφανίσεις τους και συνάμα να επισκιάσουν με αρνητικό τρόπο την προεκλογική υπόσχεση του Α. Τσίπρα για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Ο μεν Κ. Ζουράρις, που κατά το παρελθόν ως υφυπουργός Παιδείας δήλωνε άγνοια για το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει «πλούσια» και «κωλόπαιδα» όσους νέους πηγαίνουν σε ιδιωτικές σχολές, ενώ ο Ο. Ηλιόπουλος εξετέθη ανεπανόρθωτα στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την περιφρούρηση των δημοσίων απέναντι στους μπαχαλάκηδες. Άντε, μετά να πάρεις στα σοβαρά ανθρώπους, οι οποίοι όσο διαπρέπουν σε ξένες χώρες και πληρώνονται σε αυτές, σέβονται τους κανόνες και τους νόμους τους, αλλά όταν καλούνται να αποδεχτούν ένα πανομοιότυπο μοντέλο στη γενέτειρά τους το γυρίζουν στην παλαβή.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: