Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟι εκλογικές προετοιμασίες και οι δημοσκοπικές «διαρροές» στους κεντρώους

Οι εκλογικές προετοιμασίες και οι δημοσκοπικές «διαρροές» στους κεντρώους

Μπορεί η Κυριακή των εκλογών ακόμα να μην έχει γίνει γνωστή όμως στο Μέγαρο Μαξίμου μέρα με τη μέρα βάζουν το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο, θέλοντας να είναι έτοιμοι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πατήσει το κουμπί». 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ψηφοδέλτια της ΝΔ βρίσκονται στην τελική ευθεία κατάρτισής τους. Απομένουν ακόμα κάποιες προσθήκες σε εκλογικές περιφέρειες, κυρίως εκτός Αττικής.

Βασικός στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι να συμπεριλάβει στις λίστες του ανθρώπους κυρίως μέχρι τα 45 με όρεξη για προσφορά στα κοινά και με ήδη γνωστό «στίγμα» στην περιοχή τους.

Μια προσπάθεια που δεν είναι πάντοτε εύκολη γι’ αυτό και σε πανελλαδικό επίπεδο η οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων ξεπερνάει το 80% και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα οριστικοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες. Τον γενικό συντονισμό όλου του εγχειρήματος έχουν ο Γιάννης Μπρατάκος, ο Παύλος Μαρινάκης και ο Θανάσης Νέζης.

Αναφορικά με την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι εκτός και εάν δε το θέλουν. Η αλήθεια είναι ότι στο εσωτερικό της ΝΔ υπήρξε η σκέψη για επιβολή ορίου ηλικίας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, κάτι που πλέον δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί μια και οι εκλογές απέχουν το αργότερο έξι μήνες και κάθε τέτοια κίνηση συνήθως δημοσιοποιείται στην αρχή κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου.

Μέχρι λοιπόν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ενισχυθεί το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» προς τους πολίτες.

Ένα δίλημμα , στο οποίο θα βασιστεί ουσιαστικά ολόκληρος ο προεκλογικός αγώνας της ΝΔ. Στις αναλύσεις που κάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο με βάση και τα ευρήματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό η πλειοψηφία των πολιτών στο ερώτημα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» να προτιμήσει τον πρωθυπουργό, την ημέρα της κάλπης. Συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη μάλιστα εκτιμά ότι  η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει κάνει μια «μικρή ζημιά» σε δημοσκοπικό επίπεδο κυρίως στο λεγόμενο κεντρώο κοινό.

Οι κεντρώοι λοιπόν δείχνουν να έχουν «παγώσει» με τα όσα λέγονται και γράφονται για παρακολουθήσεις αποσύροντας την στήριξη τους στη ΝΔ. Παρόλαυτα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ποσοστό αυτό δεν μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προς το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και απλώς μπαίνει στη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Με αυτά τα δεδομένα στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι μπορούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος μέσα από την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και κυρίως μέσα από την επιτυχή αντιμετώπιση της λεγόμενης καθημερινότητας.

Γι’ αυτό ο κ.Μητσοτάκης θα επιμείνει στις στοχευμένες επισκέψεις στη χώρα, για να επικοινωνήσει το μήνυμα της κυβέρνησης ενώ έχει δοθεί οδηγία στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να πυκνώσουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους προκειμένου να στηρίξουν το κυβερνητικό έργο. Παράλληλα σε κάθε επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στην περιφέρεια θα γίνεται ειδική αναφορά στα υπό εξέλιξη έργα υποδομών στην περιοχή. Η αρχή θα γίνει από την Αχαία, σήμερα Τρίτη.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: