Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΟι καλοκαιρινές αγωνίες της κυβέρνησης: Πυρκαγιές και ενεργειακή κρίση

Οι καλοκαιρινές αγωνίες της κυβέρνησης: Πυρκαγιές και ενεργειακή κρίση

Με εντολή του Μαξίμου ο στόχος είναι από φέτος να αλλάξει το δόγμα της πυροπροστασίας και από την καταστολή και την αντιμετώπιση, να γίνει η μετάβαση στην ετοιμότητα και την πρόληψη.

Μπορεί η βασική αγωνία για την κυβέρνηση να είναι η διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και η ακρίβεια και να αναμένονται νέες παρεμβάσεις, ωστόσο στο ενδεχόμενο της επανάληψης των περσινών καλοκαιρινών πυρκαγιών έχουν πάρει τα μέτρα τους.

Ήδη το Μαξίμου έχει αναλάβει τη διαχείριση καθώς θα είναι από τους βασικούς παράγοντες που ουσιαστικά θα καθορίσει την πολιτική αφετηρία του φθινοπώρου και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Έτσι για την αντιπυρική περίοδο το βάρος πέφτει φέτος και στην πρόληψη (αυξημένες περιπολίες, συμμετοχή Στρατού, συνεργασία δασικών υπηρεσιών και πυροσβεστών κ.ά.).

Αλλά και σε οπτικούς και θερμικούς αισθητήρες που θα «σαρώνουν» σε 24ωρη βάση, προκειμένου να εντοπίζουν εγκαίρως τη φωτιά ή τον καπνό, ακόμη και προτού οι ενδείξεις αυτές να είναι ορατές με το ανθρώπινο μάτι.

Με εντολή του Μαξίμου ο στόχος είναι από φέτος να αλλάξει το δόγμα της πυροπροστασίας και από την καταστολή και την αντιμετώπιση, να γίνει η μετάβαση στην ετοιμότητα και την πρόληψη.

Επίσης προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί «κεντρικές» εντολές στο υπουργείο Περιβάλλοντος και σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους και ήδη ξεκίνησαν οι καθαρισμοί μεγάλων δασικών εκτάσεων, δημιουργούνται καινούριες αντιπυρικές ζώνες και ανοίγουν νέοι δασικοί δρόμοι, ενώ θα υπάρχει και σταθερή εναέρια επιτήρηση προκειμένου οι δυνάμεις πυρόσβεσης να βρίσκονται στο πεδίο όσο πιο γρήγορα μπορούν.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments