Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΠΟΨΗΟι στρατηγικές κινήσεις Μητσοτάκη και τα αρνητικά αντανακλαστικά για το ΣΥΡΙΖΑ

Οι στρατηγικές κινήσεις Μητσοτάκη και τα αρνητικά αντανακλαστικά για το ΣΥΡΙΖΑ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εθνικές εκλογές και το κυβερνών κόμμα αναπτύσσει τη στρατηγική του με στόχο να εξασφαλίσει με την ψήφο των πολιτών μια δεύτερη τετραετία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι το επίμαχο εκλογικό project έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, καθώς ο εκλογικός νόμο που η ίδια η Νέα Δημοκρατία ψήφισε στις αρχές του 2020 προϋποθέτει ένα ποσοστό περίπου στο 39% για να μπορέσει το επόμενο μονοκομματικό σχήμα να χαρακτηριστεί βιώσιμο και να έχει προοπτική τετραετίας.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παίξει δυνατά το χαρτί της σταθερότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και κατά την πρώτη και κατά τη δεύτερη Κυριακή, αφού το αποτέλεσμα της μιας επηρεάζει πέρα από κάθε αμφιβολία τις εξελίξεις στη δεύτερη.

Σε όλες τις πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις τους τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δίνουν έμφαση στο επιχείρημα ότι η χώρα δεν πρέπει να ανακόψει την πορεία προς μια επόμενη ασφαλή μέρα, αφού άντεξε στις ισχυρές αναταράξεις από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

Το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας μπορεί να τρομάξει πολλούς και φυσικά εκείνους που ανήκουν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων και δεν έχουν ακόμα καταλήξει πως θα κινηθούν μπροστά στην κάλπη. Η επίμαχη κατηγορία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γκρουπς για το στρατηγικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αυξήσει την εκλογική της επιρροή.

Έχει ήδη γίνει σαφές πως στο κυβερνών κόμμα έχουν επενδύσει  στο λεγόμενο αντισύριζα μέτωπο, καθώς παρά τη δυσαρέσκεια ενός κομματιού της κοινωνίας, το ενδεχόμενο επιστροφής του κ. Τσίπρα στην εξουσία ενδέχεται να επηρεάσει ένα ποσοστό στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η Κυβέρνηση εξετάζει τη στάση της απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη, το οποίο οι μετρήσεις φέρνουν κοντά στην είσοδο του στην επόμενη Βουλή.

Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε μια νέα Βουλή με τη συμμετοχή έξι κομμάτων (αφού η Μέρα25 δύσκολα θα περάσει το 3%) προκαλεί πρόβλημα στα σχέδια για αυτοδυναμία, ενώ επηρεάζει το συνολικότερο σχεδιασμό της Πειραιώς.

Από όλα τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν μπορεί να γίνει ασφαλή πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης εξετάζει όλες τις πιθανές κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα…..

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: