Υπό τον κλοιό του κοροναϊού βρίσκεται η χώρα με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται με ανησυχητικό ρυθμό και γι’ αυτό αύριο στις 12:00 ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει νέα αυστηρότερα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις ανακοινώσεις που θα γίνουν από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το δεύτερο lockdown στην Αττική ή και πανεθνικό, το οποίο θα είναι ολικό, και στο πρότυπο του lockdown της άνοιξης. 

Αυτό άλλωστε εισηγήθηκε πριν από λίγο η επιτροπή λοιμωξιολόγων στον πρωθυπουργό, σε μια ύστατη προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του κοροναϊού. Ο βασικός λόγος που οδήγησε στην απόφαση έχει να κάνει με την ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ. Επίσης, υπάρχαν πληροφορίες για μαζικές εκδρομές το σκ σε κοντινούς προορισμούς. Το lockdown ξεκινά από το πρωί του Σαββάτου.

 Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο απευκταίο ενδεχόμενο βλέποντας καθημερινά να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα

 

 Έτσι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

 

 Είναι προφανές ότι υπό το βάρος των δεδομένων, ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να ανακοινώσει το δεύτερο lockdown για την Αττική. Η πίεση που δέχονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι πρώτο μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Υπό αυτές τις συνθήκες βρισκόμαστε πολύ κοντά στην απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.