Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗ“Ώρα μηδέν” για τον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν Αχτσιόγλου και “6+6” - Συζητήσεις για...

“Ώρα μηδέν” για τον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν Αχτσιόγλου και “6+6” – Συζητήσεις για νέα ΚΟ με την “Ομπρέλα”

Ραγδαίες εξελίξεις στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θέμα ωρών φαίνεται πως είναι και η αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου με τους «6+6»

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, οι «6+6», ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις έντονες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη όλο το προηγούμενο διάστημα, και μετά τις εσωκομματικές εκλογές, όπου φάνηκε ότι δεν υπήρξε σημείο επαφής με την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη των «6+6» θα δημοσιοποιήσουν τις προθέσεις τους μέσα από ένα κείμενο στο οποίο θα αναφέρονται στους λόγους της αποχώρησής τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ βρίσκονται σε επαφές με στελέχη της Ομπρέλας με φόντο την επόμενη ημέρα. Είχαν προηγηθεί αλλεπάληλες συσκέψεις, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα σύσκεψη το πρωί.

Η πρώην υπουργός Εργασίας και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στους «6+6», φαίνεται να έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Το απόγευμα της Πέμπτης (23/11), ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκαλέσει Πολιτική Γραμματεία, στην οποία θα μετάσχει για πρώτη φορά διά ζώσης καθώς την προηγούμενη ήταν στις ΗΠΑ. Στόχος του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν προφανώς να πιέσει τους διαφωνούντες να πάρουν θέση για τον αν θα μείνουν ή θα φύγουν…

Έτσι, η τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται, καθώς οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών διαδέχονται η μία την άλλη. 90 «δικαιωματιστές»21 στελέχη της ΝΕ Πειραιά και 18 στελέχη της Μαγνήσιας έκαναν επίσης γνωστό ότι εγκαταλείπουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ενδεχόμενο συγκρότησης νέας ΚΟ

Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι ο κύβος φέρεται να έχει ριφθεί και οι «6+6» με την Έφη Αχτσιόγλου μετά την αποχώρησή τους θα σχηματίσουν νέα ΚΟ με την «Ομπρέλα». Το βράδυ της Τετάρτης (22/11),  υπήρξε επικοινωνία των δύο ομάδων.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης μέχρι χθες δήλωνε ότι δεν έχει δει κάποια δήλωση από την τάση «6+6» και άρα θεωρεί ότι μένουν στο κόμμα. Πιθανολογείται ωστόσο ότι μπορεί να προχωρήσει ακόμη και στη διαγραφή τους πριν αποχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι συζητήσεις για να βρεθούν οι δέκα βουλευτές για τη δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, γίνονται εδώ και καιρό. Αυτό επιβεβαίωσε άλλωστε και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης δηλώνοντας ότι είναι θέμα ωρών η δημιουργία ανεξάρτητης ΚΟ και πως οι 10 βουλευτές έχουν ήδη βρεθεί. Εκτός από τους 7 της ομάδας Αχτσιόγλου και τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα της Ομπρέλας που έχουν ήδη διαγραφεί, πιθανολογείται ότι θα συμμετάσχει ένας εκ των μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είτε ο Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης) είτε ο Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπης), είτε και οι δύο.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments