Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠαρεμβάσεις Μητσοτάκη με κοινωνικό στίγμα μέσω πλεονάσματος - Φραγμός στο ΣΥΡΙΖΑ για...

Παρεμβάσεις Μητσοτάκη με κοινωνικό στίγμα μέσω πλεονάσματος – Φραγμός στο ΣΥΡΙΖΑ για το μεσαίο χώρο

Επικεντρώνεται στην πολιτική διόρθωση στρεβλώσεων και αδικιών

Στη διαμόρφωση των ευνοϊκότερων δυνατών πολιτικών συνθηκών ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης επικεντρώνεται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου με διττό στόχο: αφενός να περιορίσει σε εκλογικές ζώνες μακριά από τον μεσαίο χώρο τη δυνητική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, αποκόβοντάς του ουσιαστικά κάθε δίοδο προς την εκλογική επικράτηση, αφετέρου να «αφυπνίσει» τη δική του εκλογική βάση, αλλά και ψηφοφόρους που μέχρι σήμερα βρίσκονται στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων, ώστε να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες της Νέας Δημοκρατίας για την αυτοδυναμία.

Με αναπτερωμένο το ηθικό του από το τελευταίο κύμα φανερών και μυστικών δημοσκοπήσεων, οι οποίες φέρνουν εγγύτερα την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις επαναληπτικές εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνεται αυτή την εβδομάδα στην πολιτική «διόρθωση» στρεβλώσεων και αδικιών επιχειρώντας να ενισχύσει το κοινωνικό στίγμα των κυβερνητικών παρεμβάσεων.

Τα Δημοσιονομικά

Με στόχο να καταδείξει πως μόνο η κυβέρνησή του μπορεί, μέσω του πλεονάσματος που προκύπτει από τη συνεχιζόμενη ρωμαλέα ανάπτυξη της οικονομίας, να στηρίζει εμπράκτως πλατιές κοινωνικές μάζες έναντι των εισαγόμενων κρίσεων και δη της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε χθες από την Κοζάνη τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος, ύψους έως 300 ευρώ για τους συνταξιούχους, που ελέω της προσωπικής διαφοράς δεν είχαν δει αυξήσεις στο εισόδημά τους.

«Οι συνταξιούχοι έχουν και μνήμη και κρίση, θυμούνται πως έκλαιγαν έξω από τα ΑΤΜ το καλοκαίρι του 2015», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, χρεώνοντας υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε ζητούν τώρα κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, που θεσμοθετήθηκε επί Γιώργου Κατρούγκαλου.

Από την κυβέρνηση προτάσσουν τις τελευταίες ημέρες ένα συνολικότερο πακέτο ελαφρύνσεων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό, νέα σχήματα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών έως το 2020 δανειοληπτών, αλλά και διάδρομο αναβίωσης του σχήματος των 120 δόσεων για όλους όσοι δεν κατόρθωσαν να ακολουθήσουν. Κυβερνητικά στελέχη εξηγούν ότι κατ’ αυτό τον τρόπο και χωρίς να τίθεται εν κινδύνω η δημοσιονομική ισορροπία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας με συγκεκριμένα κοινά, αλλά και να εξουδετερώσει εστίες δυσαρέσκειας σε εκλογικές δεξαμενές, που παραδοσιακά αποτελούν την πολιτική ραχοκοκαλιά της Νέας Δημοκρατίας.

Συνάντηση με καλλιτέχνες

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε χθές εκπροσώπους καλλιτεχνών, οι οποίοι βρίσκονται τον τελευταίο καιρό σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Κυβερνητικοί παράγοντες μεταδίδουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων προς άρση πιθανών παρεξηγήσεων. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εξήγησε εκ νέου στους καλλιτέχνες τι ακριβώς ισχύει με το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, ενώ υπό σκέψη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων τους, όπως οι πληρωμένες πρόβες. Με αυτόν τον τρόπο, το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να καταδείξει ότι μέσα από τον διάλογο μπορούν στο μέτρο του εφικτού να επιλύονται προβλήματα, επιχειρώντας να ρυμουλκήσει τη συγκεκριμένη ομάδα από τον ασφυκτικό πολιτικό εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Και με ΕΜΑΚ

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι προϊδεάζουν, δε, για συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα επόμενα 24ωρα με τις ομάδες της ΕΜΑΚ που επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και εκ της θέσεώς τους… πρωταγωνίστησαν στη δρομολογούμενη επαναπροσέγγιση ανάμεσα στις δύο χώρες, ύστερα από πολλούς μήνες ψυχροπολεμικού κλίματος. Και χθες από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός μίλησε για τη συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων διασωστών, ευχόμενος να αποτελέσει η συγκεκριμένη εικόνα το προοίμιο ενός νέου κεφαλαίου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Για την επανάσταση του ψηφιακού μετασχηματισμού σε κράτος και οικονομία, ιδίως την περίοδο της πανδημίας, μίλησε χθες βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς αυτός αποτελεί ένα από τα βαριά χαρτιά του κυβερνώντος κόμματος στον δρόμο προς τις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός χθες, δεύτερη μέρα της περιοδείας του, επισκέφθηκε τη Φλώρινα και τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Πτολεμαΐδα 5, όπου και αναφέρθηκε διεξοδικά στην πράσινη μετάβαση και στον ρόλο της νέας υπερσύγχρονης λιγνιτικής μονάδας, που εγκαινίασε, στην ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: