Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΠαρέμβαση Μενέντεζ για τους μετανάστες στον Έβρο: «Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για...

Παρέμβαση Μενέντεζ για τους μετανάστες στον Έβρο: «Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για τη διάσωση των 92 ανθρώπων»

Τα μπράβο του Μενέντεζ προς τις ελληνικές αρχές.

Ο αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ έκανε το ακόλουθο tweet για το περιστατικό με τους 92 μετανάστες στον Έβρο. 

Παράλληλα, εκφράζει την υποστήριξη του σε μια έρευνα που θα εξετάζει τον ρόλο που έπαιξε ο τουρκικός στρατός στην κακομεταχείριση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στην περιοχή του Έβρου.

Το tweet:

«Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για τη διάσωση των 92 ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Υποστηρίζω πλήρως τη διεξαγωγή έρευνας για την απάνθρωπη μεταχείριση αυτών των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του τουρκικού στρατού στη σοβαρή κακομεταχείρισή τους».

Frontex για γυμνούς μετανάστες σε Έβρο: Πέρασαν από την Τουρκία 

Για πιθανή θεμελιωδών δικαιωμάτων των μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Frontex η οποία σημειώνει πως αξιωματικοί της μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους παρείχαν άμεση φροντίδα.

«Στις 14 Οκτωβρίου, μόνιμοι αξιωματικοί της Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή του Έβρου υποστήριξαν τις ελληνικές αρχές στη διάσωση μεγάλης ομάδας μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία. Οι αξιωματικοί της Frontex ανέφεραν ότι οι μετανάστες βρέθηκαν χωρίς ρούχα και ορισμένοι από αυτούς με εμφανή τραύματα. οι αξιωματικοί, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, παρείχαν άμεση βοήθεια στους μετανάστες», σημειώνει η Frontex και συνεχίζει:

«Ο οργανισμός ενημέρωσε επίσης τον υπεύθυνο θεμελιωδών δικαιωμάτων της Frontex για πιθανή παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η γρήγορη αντίδραση στο περιστατικό κατέδειξε τον υψηλό επαγγελματισμό των ελληνικών αρχών και την ομαλή συνεργασία με τον Frontex».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: