Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζεται να πετάξει εκτός εσωκομματικής κούρσας τον Χάρη...

ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζεται να πετάξει εκτός εσωκομματικής κούρσας τον Χάρη Δούκα

Το καταστατικό αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να έχει θέση στην αυτοδιοίκηση και να υποψήφιος πρόεδρος παράλληλα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανάδειξη σοβαρού προβλήματος που υπάρχει ως προς την εγκυρότητα της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα ανακύπτει στο ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος τα μέλη που κατέχουν θέση πολιτικού χαρακτήρα στην αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια!

Το εσωκομματικό δώρο … πακέτο που ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να θέσει εκτός μάχης τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα θα είναι απόλυτα νόμιμο σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Ν. Ανδρουλακης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει σαφέστατες εντολές προς τα αρμόδια όργανα του κόμματος, χωρίς να παρέμβει ο ίδιος ( κρατήστε το αυτό) να εξετάσουν το ζήτημα εγκυρότητας της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος τα μέλη που κατέχουν θέση πολιτικού χαρακτήρα στην αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ του ERTnews.gr.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με εργαζόμενους στον επισιτισμό, ενώ τις πολιτικές τους θέσεις παρουσιάζουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία, εν αναμονή και της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Άννας Δαιμαντοπούλου.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τροχιά εκλογών. Οι υποψήφιοι παρουσιάζουν τις θέσεις τους και ήδη έχουν ξεκινήσει συλλογή υπογραφών για στήριξη της υποψηφότητάς τους.

Ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό και εξέφρασε την στήριξή του στα αιτήματα των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις, Επίδομα Ανεργίας στους πέντε μήνες, επίδομα μητρότητας στις εργαζόμενες του κλάδου. Όταν ένας κλάδος πάει καλά, θέλουμε τα οφέλη να διαχέονται στην κοινωνία και στους εργαζόμενους, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας απάντησε στο θέμα που έχει ανακύψει με ερμηνεία άρθρου του 36 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ για τα ασυμβίβαστα, που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με υπογραφές την υποψηφιότητά του.

Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή καταστατικού και πιστοποίησης για να οργανώσει την εκλογική διαδικασία και να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα με τους υποψήφιους να στέλνουν τα μηνύματά τους.

«Έχουμε μια ευθύνη. Η κοινωνία ζητά πολιτική αλλαγή και ζητάει φορέα να την έκφραση» τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε: «Η υποψηφιότητά μου εκφράζει την σαφήνεια στις θέσεις μας για τα προβλήματα του κόσμου».

«Πρέπει το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή να πάρει την πρωτοβουλία να δομήσει μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη για να μπορέσει να αγκαλιάσει όλες αυτές τις ελπίδες και τις προσδοκίες, όπως πάντα έκανε το κόμμα αυτό. Είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ και αυτό πάντα υπηρετούσε», σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Δεν αποκλείεται ο αριθμός των υποψηφίων να αυξηθεί. Η Άννα Διαμαντοπούλου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, έχει επαφές με στελέχη και δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments