Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠαυλάκης: Με την Όμικρον 2 όλοι είναι υποψήφιοι να μολυνθούν -Τρεις κινήσεις...

Παυλάκης: Με την Όμικρον 2 όλοι είναι υποψήφιοι να μολυνθούν -Τρεις κινήσεις για να μην κολλήσουμε

Για τους κινδύνους που εγκυμονεί η Όμικρον 2 και τη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Σε συνέντευξη στο Mega, ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση του Χονγκ Κονγκ, όπου η μετάλλαξη Όμικρον 2 έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους, κυρίως σε ηλικιωμένους.

«Στο Χονγκ Κονγκ υπάρχει ένα τεράστιο κύμα έξαρσης από Όμικρον 2. Η μετάλλαξη αυτή χτύπησε κυρίως τους ηλικιωμένους, καθώς οι περισσότεροι δεν ήταν εμβολιασμένοι. Τα εμβόλια σώζουν», ανέφερε αρχικά.

Παυλάκης: Τον επόμενο χρόνο θα έχουμε επιδημία και γρίπης και κορωνοϊού
«Υπάρχει περίπτωση από τον επόμενο χρόνο να έχουμε επιδημία και γρίπης και κορωνοϊού, θα είναι στατιστικά πιο εύκολα να πιάσει και τα δύο. Όπως έχουμε τις παραλλαγές του κορωνοϊού, έτσι έχουμε και διαφορετικούς τύπους γρίπης. Στο εμβόλιο της γρίπης υπάρχουν τέσσερις τύποι γρίπης και οι επιστήμονες κάθε φορά βάζουν ένα νέο τύπο. Έτσι όπως θα εξελιχθεί και ανάλογα με τις συνθήκες που θα έχουμε, θα εξαρτηθεί εάν θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης αλλά και το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορωνοϊού», πρόσθεσε.
Παυλάκης: Με την Όμικρον 2 όλοι είναι υποψήφιοι να μολυνθούν
Για την άρση των μέτρων του κορωνοϊού και την ενδεχόμενη κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως «είναι λάθη που πληρώθηκαν στο παρελθόν και θα πληρωθούν ξανά εάν χαλαρώσουν πάρα πολύ όλοι και όλα. Οι μόνες χώρες που κρατούν αντίσταση είναι η Ταϊβάν και η Κίνα, που δεν έχουν ανοίξει όλα λόγω του φόβου νέας έξαρσης που υπολογίζεται ότι μπορεί να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι. Σε αυτές τις χώρες δεν έχουν εμβόλια mRNA και δεν είναι προστατευμένοι τόσο ώστε να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες».

«Με την Όμικρον 2 όλοι είναι υποψήφιοι να μολυνθούν. Θα πρέπει να κρατιούνται τα μηχανικά μέτρα, δηλαδή οι μάσκες, οι αποστάσεις και ο εξαερισμός του χώρου. Τα κρούσματα είναι απαράδεκτα ψηλά. Δυστυχώς, εάν συνεχιστεί η κατάσταση, οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί τριπλά δεν αποκλείεται να νοσήσουν», τόνισε ο κ. Παυλάκης.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: