Τετάρτη σήμερα, να ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικά να το συνοδέψετε  με λευκό κρασί

Υλικά

1/2 κιλό γαρίδες
2 κούπες ρύζι (αρμπόριο)
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
4 κουταλιές σούπας ντομάτα (κονκασέ ή χυμό)
αλάτι, πιπέρι
λιγο μπούκοβο, λίγους κόκκους μπαχάρι, ένα φύλλο δάφνης
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίζει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το μπούκουβο και τους κόκκους από το μπαχάρι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να βγάλουν όλα τους τα αρώματα.

Στη συνέχεια προσθέτουμετις πιπεριές ψιλοκομμένες και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε και το ρύζι στη κατσαρόλα να λαδωθούν καλά και να απορροφήσουν τα αρώματα.

Τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ (γάστρα, ταψί ότι έχεις) και προσθέτουμε 5 κούπες βραστό νερό και πασπάλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας τουλάχιστον σε μερικές το κεφάλι και την ουρά για να διακοσμήσουμε το πιάτο μας. Μετά από δέκα λεπτά , βγάζουμε το πυρέξ και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη να ρουφήξει τα υγρά του και γίνει το κριθαράκι και οι γαρίδες.