Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΠεριφερειακή Ενότητα Νήσων : Η Τριήρης Ολυμπιάς στην Αίγινα την Παρασκευή 16...

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων : Η Τριήρης Ολυμπιάς στην Αίγινα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Η Τριήρης Ολυμπιάς Στην Αίγινα»

 

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη και της Διεθνούς εκτελεστικής επιτροπής «Σαλαμίνια 2022» αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά της Αίγινας στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2022», η Τριήρης θα φτάσει στην Αίγινα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ  θα είναι επισκέψιμη από το κοινό και θα αποπλεύσει για την Σαλαμίνα στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου στις 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η αναπαράσταση της Ναυμαχίας.

Την Τριήρη Ολυμπιάδα θα υποδεχθούν στο λιμάνι– Παλαιά Προβλήτα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς μαζί με τις δημοτικές και Λιμενικές αρχές της Αίγινας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός και ο Δρ, Αντώνιος Πολυδώρου μέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής – Σαλαμίνια 2022.

 

Σχετικά επισυνάπτονται το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Σαλαμίνια 2022» που διοργανώνει ο Δήμος Σαλαμίνας με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και το πρόγραμμα και το link της διαδικτυακής ημερίδας που θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 με θέμα «Η σημασία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας για τον Δυτικό Κόσμο».

Εκ μέρους της Διεθνούς εκτελεστικής επιτροπής Σαλαμίνια 2022.

https://us06web.zoom.us/j/85879716288?pwd=NTB2QmZic2JGL0RleTM3Z1BTZXNCUT09

 

                                           Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ             

                                                    ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

                               ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΟΓΡΗ

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: