Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠεριφερειακή Ενότητα Νήσων : Σχεδιασμός και δράσεις για την Πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων...

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων : Σχεδιασμός και δράσεις για την Πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

 

                                                                                     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχεδιασμός και δράσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων  για την Πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων

 

‘Ένα μήνα νωρίτερα, υπό την προεδρία του κου Βοϊδονικόλα Σταύρου, συνεδρίασε το ΣΟΠΠ Νήσων προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να  ληφθούν για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

 

Μετά από σχετική οδηγία που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για συνεδρίαση των ΣΟΠΠ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου αντί το αντίστοιχο διάστημα του Οκτωβρίου, καθώς και εν όψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού,  ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας συγκάλεσε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, των Δασαρχείων, των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων, των  αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας και άλλων φορέων.

Αφού αρχικά έγινε αναφορά στον καιρό που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τους Δήμους της ΠΕ Νήσων, στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για την πρόοδο του καθαρισμού των ρεμάτων, τα οποία βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και την πρόοδο των αντιπλημμυρικών έργων. Υπήρξε ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών για την παράδοση του δρόμου Καλλονής-Επιδαύρου, ο οποίος έκλεισε μετά από τα κατολισθητικά φαινόμενα που προκάλεσε ο κακοκαιρία Daniel. Στη συνέχεια με γνώμονα το τρίπτυχο Πρόληψη- Ετοιμότητα-Αντιμετώπιση, συζητήθηκαν οι δράσεις του κάθε φορέα.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να επισημανθεί ότι και οι πολίτες θα πρέπει να  ενημερώνονται συνεχώς και κυρίως,  να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κάθε φορά που εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα.

Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι!

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments