Την ταχύτατη έξαρση της πανδημίας προσπαθεί να αναχαιτίσει η κυβέρνηση με τα επιπρόσθετα μέτρα  που ανακοίνωσε εχθές Τετάρτη. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μάλλον δεν φάνηκε αρκετός, γεγονός που οδήγησε τις αρμόδιες αρχές στο να επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 μέχρι τις 05:00.

Ωστόσο, για παν ενδεχόμενο, ήδη εξετάζονται και άλλα μέτρα τα οποία αν κριθεί πως δεν αποδώσουν αυτά που μπαίνουν σε ισχύ από αύριο, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιηθούν. Γι’ αυτά τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, τοποθετήθηκε χθες στην ενημέρωση των ΜΜΕ ο Στέλιος Πέτσας.

Επιπρόσθετοι περιορισμοί σε μετακινήσεις, σχολεία, επιχειρήσεις

 

Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας το χρονικό διάστημα 21:00 – 05:00, εξετάζονται επιπλέον μέτρα τα οποία θα είναι τα εξής:

  1. Περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων
  2. Περιορισμός λειτουργίας σχολείων
  3. Περιορισμός λειτουργείας επαγγελματικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν ακόμη

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, «Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown. «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά, αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κατάσταση με τις ΜΕΘ όπου τα νοσοκομεία πιέζονται, σημειώνοντας πως για να ελεγχθεί η κατάσταση, θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

«Το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι είναι πολύ εύκολο από ένα μικρό κυματισμό να περάσεις σε ένα μεγάλο κύμα, που μπορεί να γίνει τσουνάμι. Όσες κλίνες ΜΕΘ και να έχει ένα σύστημα, ποτέ δεν θα είναι αρκετές αν δεν ελέγξεις την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.