Απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την ενοικίαση της βίλας του Σουνίου από τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η Νέα Δημοκρατία. Η Κουμουνδούρου εξακολουθεί να παρακολουθεί με αμηχανία, ενώ ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας ανέλαβε ρόλο υπεράσπισης εξαπολύοντας ύβρεις κατά των δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με το θέμα.

Η Πειραιώς επανήλθε χθες θέτοντας νέα ερωτηματικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως επισήμανε η Ν.Δ. αντί να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους μοιράζοντας εξώδικα και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για να καλύψει την αλήθεια, ας απαντήσει:

  1. Πώς γίνεται να νοικιάζει κάποιος βίλα 142 τετραγωνικών σε 1 στρέμμα οικόπεδο πάνω στη θάλασσα, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής έναντι 500 ευρώ τον μήνα;
  2. Πώς γίνεται ο ιδιοκτήτης ενός περιουσιακού στοιχείου που είχε βγει προς πώληση για 1.200.000 ευρώ να πληρώνει 20.000(;) + ΦΠΑ σήμερα για να πάρει 18.000 σε τρία χρόνια, “μπαίνοντας μέσα” για τα καλά, αν συνυπολογίσει κανείς την εφορία και τον ΕΝΦΙΑ;
  3. Την Κυριακή που διέψευδε κάθε αναφορά σε νέα βίλα και υποστήριζε ότι όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο πόθεν έσχες του, δεν ήξερε όσα “ανακάλυψε” χθες;

«Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;» σημείωσε η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Στη Βουλή, πληρωμένη απάντηση… περίμενε τον ΣΥΡΙΖΑ από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Γιάννη Μπούγα όταν επιχείρησε να φέρει στην Ολομέλεια τη συζήτηση για την εξοχική βίλα που νοίκιασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, μάλιστα, έφυγε από αυτή την αντιπαράθεση χωρίς να απαντήσει σε ένα σοβαρό ερώτημα που αποτελεί εύλογη απορία και του κάθε μέσου πολίτη: «Κάποιος έκανε χάρη στον Αλέξη Τσίπρα και του νοίκιασε τη βίλα στο Σούνιο με 500 ευρώ τον μήνα όταν το εθισμένο μίσθωμα για ένα τέτοιο ακίνητο, εμπορικής αξίας 1.200.000 ευρώ, κυμαίνεται από 4.000 έως 6.000 ευρώ ή δηλώθηκε χαμηλότερα για λόγους φοροδιαφυγής;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μπούγας, «χωρίς ύβρεις, συνθήματα και συκοφαντίες» έβαλε τα πράγματα σε τάξη λέγοντας ότι τα στοιχεία που παραθέτει ο Αλέξης Τσίπρας για αυτή τη μίσθωση «θα πρέπει να πείθουν ότι είναι πραγματικά». Και εξήγησε πως «με βάση τα διδάγματα της κοινής πείρας και της λογικής» «το μίσθωμα ενός ακινήτου καθορίζεται σε ένα ποσοστό 4 έως 6% της εμπορικής του αξίας», «εάν λοιπόν, έχουμε ένα ακίνητο εμπορικής αξίας της τάξεως του 1.200.000 ευρώ, η μισθωτική του αξία κυμαίνεται από 4.000 έως 6.000 ευρώ το μήνα».

Συνεπώς, σημείωσε «δεν πείθει κανένα πολίτη πως το μίσθωμα των 500 ευρώ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όταν το συνηθισμένο είναι δεκαπλάσιο! Και ευλόγα αναρωτάται ο μέσος πολίτης, πρόκειται για χάρη (κάποιος κάνει χάρη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν του μισθώνει το ακίνητό του 10 φορές κάτω από αυτό που είναι το συνηθισμένο μίσθωμα) ή πρόκειται για μια περίπτωση φοροδιαφυγής;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης νωρίτερα επέλεξε την… ειρωνεία: «θα πρέπει να αλλάξετε το χρώμα του σήματός σας που είναι το μπλε και να επιλέξετε το κίτρινο» καθώς έχετε «φλομώσει την πολιτική ζωή του τόπου στον κιτρινισμό. Εχετε γίνει πιο κίτρινοι και από τα μαλλιά του Τραμπ» και πρόσθεσε ότι αποτελεί «ντροπή» να βγαίνετε και να «πυροβολείτε για ένα ενοίκιο ενός εξοχικού σπιτιού»!

Ρόλο υπεράσπισης ανέλαβε ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος με τρεις αναρτήσεις του στο Twitter στοχοποίησε τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστο για τις αποκαλύψεις σχετικά με το σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας: Με το γνωστό του ύφος έγραψε: «Παπαχρήστος – Κουρτάκης. Συνώνυμα των απατεώνων, συκοφαντών πεκινουά του Μητσοτάκη. Ξεφτίλες δημοσιογράφοι ξεφτιλισμένα κανάλια, αντάμα με την ΝΔ της διαφθοράς και των εγκλημάτων».

Ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης και ο Γιώργος Παπαχρήστος έκαναν γνωστό ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του Νίκου Καρανίκα.