Το καλό παράδειγμα για τον εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού δίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Λίγες ημέρες έμειναν από την έλευση των εμβολίων για τον κορωνοϊό και στη χώρα μας. Άμεσα θα ξεκινήσει η επιχείρηση «Ελευθερία», η υλοποίηση δηλαδή του σχεδίου μαζικών εμβολιασμών στους πολίτες.

Το καλό παράδειγμα για τον εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού δίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα εμβολιαστούν στις 27 Δεκεμβρίου στον «Ευαγγελισμό», όπως και οι δύο πρώτοι Έλληνες που θα κάνουν το εμβόλιο, ένας ηλικιωμένος και μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ενώ η Φώφη Γεννηματά θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου, όπως γνωστοποίησε η ίδια, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Στρόιτερ. Όπως είπε η κ. Γεννηματά, έχει ήδη κάνει τις συνεννοήσεις με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Θα χρειαστεί να βάλουμε πλάτη οι πολιτικοί αρχηγοί για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να δείξει εμπιστοσύνη στο εμβόλιο και νομίζω σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε όλοι. Έχω συνεννοηθεί με τον υπουργό Υγείας και θα εμβολιαστώ στις 4 Ιανουαρίου. Πρέπει να προηγηθούμε για να δώσουμε το παράδειγμα, να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να εμπιστευτεί το εμβόλιο».

Την Τετάρτη στις 30 Δεκεμβρίου θα κάνει το εμβόλιο ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι με το προσωπικό παράδειγμα θέλει να στείλει με τη δική του σειρά το μήνυμα της αναγκαιότητας του μαζικού εμβολιασμού.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης όπως έχει ήδη προαναγγείλει θα εμβολιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου.

Ως γνωστό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος έχει τονίσει πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί. «Καλύτερα να με πουν ψεκασμένο, παρά εμβολιασμένο», είχε πει στη Βουλή.