Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑPower Pass: Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση, πληρώνονται τα χρήματα, τι σημαίνει αν η...

Power Pass: Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση, πληρώνονται τα χρήματα, τι σημαίνει αν η αίτηση ακόμα εκκρεμεί

Ξεκινούν οι πληρωμές του Power Pass για το επίδομα ρεύματος στους δικαιούχους, καθώς οι περισσότερες αιτήσεις έχουν εκκαθαριστεί.

Μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου αναμένονται οι πληρωμές των δικαιούχων για το επίδομα ρεύματος μέσω του Power Pass που θα φτάσουν μέχρι τα 600 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος είχε προαναγγείλει την ημερομηνία πληρωμής, άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» και για νέα παρέμβαση από τον Σεπτέμβρη καθώς η δημοσιονομική εικόνα της χώρας «είναι θετική».

«Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο» υπογράμμισε.

Κάντε τακτικά επανέλεγχο της κατάστασης της αίτησης σας στο vouchers.gov.gr/powerpass :

Τι σημαίνουν οι ενδείξεις στην αίτηση:

Σημειώνεται ότι το Power Pass καλύπτει μόνο τους μήνες Ιανουάριο-Μάιο 2022, οπότε προσφέρει μόνο πρόσκαιρη ανακούφιση από το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος. Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση, οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται τις προσφορές μεγάλων παρόχων που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο, όπως ο ΗΡΩΝ, που ηγείται στην Ελληνική αγορά και ανακοίνωσε έκπτωση 45% και η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος που προσφέρει ως 50% έκπτωση. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΗΡΩΝ και Protergia χωρίς καμία δέσμευση.

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει “υποβολή αίτησης”.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.

αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments