Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠροεκλογική κόντρα για τις κάλπες: Οι αναφορές Μητσοτάκη και η αντίδραση του...

Προεκλογική κόντρα για τις κάλπες: Οι αναφορές Μητσοτάκη και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Οι αναφορές του Μητσοτάκη στις εκλογές προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί οι εκλογές να μην έχουν προκηρυχθεί ακόμη, όπως οι πολιτικές κόντρες κυριαρχούν εδώ και καιρό. Όσο ο πρωθυπουργός πυκνώνει τις αναφορές του στις εκλογές τόσο το κλίμα δυναμιτίζεται. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, μετά την χθεσινή του αναφορά από το Περιστέρι ότι οι κάλπες δεν είναι μακριά, σήμερα από το Βήμα της Βουλής επιβεβαίωσε τον χρόνο διεξαγωγής τους λέγοντας ότι «οι εκλογές την άνοιξη θα φέρουν την άνοιξη στον τόπο».

«Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, να νιώθουμε, να ακούμε, να προσπαθούμε ώστε οι εκλογές της άνοιξης να φέρουν μαζί τους και μία νέα άνοιξη στον τόπο. Με μία ισχυρή δεύτερη εντολή στην προκοπή, για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη ΝΔ».

 «Ο μόνος λόγος που είχε ο κ. Μητσοτάκης να πάει στη Βουλή θα ήταν για να δώσει την ημερομηνία των εκλογών. Αντί να κάνει αυτό, εμφανίστηκε για να παριστάνει ότι κυβερνά κάποια άλλη χώρα, συνεχίζοντας να εμπαίζει τους πολίτες», ανέφερε από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Η επόμενη ημέρα μετά την απόφαση Καραμανλή

 

Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργούΚώστα Καραμανλή, να ολοκληρώσει τον κοινοβουλευτικό του βίο και να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές, ήταν και σήμερα στο επίκεντρο των συζητήσεων στη ΝΔ.

Για το θέμα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε:  «Βρισκόμαστε σε μία, αν θέλετε περίοδο, σε μία φάση στη ΝΔ που δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις από πουθενά, σπάνιο για τη ΝΔ αυτό θα σας έλεγα, και δεύτερον βρισκόμαστε σε μία φάση που πηγαίνουμε σε μία εκλογική αναμέτρηση θα σας έλεγα ενωμένοι όσο ποτέ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

 Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Στο μεταξύ, η ΝΔ προηγείται με 6,5 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου στον μέσο όρο οκτώ δημοσκοπήσεων που παρουσίασε η ΕΡΤ. 

Συγκεκριμένα, τα κόμματα παίρνουν: 

– ΝΔ: 30,9%

– ΣΥΡΙΖΑ: 24,4%

– ΠΑΣΟΚ: 10,4%

– ΚΚΕ: 5,3%

– ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,7%

– ΜΕΡΑ25: 2,8%

– ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΕΛΛΗΝΕΣ: 2,6%

– ΛΟΙΠΟΙ: 4,5%

– ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ/ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 15,4%

Οι δημοσκοπήσεις αφορούν την χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 2022 έως σήμερα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments