Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑcoat_of_arms_of_greece.png

        ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ                                                       α.π. 11609

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων                                     Αίγινα 15/10/1018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και στις Κοινότητες και έχουν ως εξής:

zeimusu-Laurel-wreath-2400px.png

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018  – Ημέρα Παρασκευή

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγ. Μαρίνας.

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018   – Ημέρα Κυριακή
ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ

Ώρα 06:00 : Εωθινό, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, στις κεντρικές οδούς της πόλης.

Ώρα 07:00 : Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07.00 : Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:30 κατά την ίδια τάξη.

Ώρα 09:30: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο Παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβαση τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα παραστούν και αντιπροσωπείες των Σχολείων με την σημαία τους.  
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Μπήτρο , Εκπαιδευτικό .

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι Πρόσκοποι, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας (ηρώο πεσόντων)

Θα ψαλεί Τρισάγιο,  και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων και από τα Σχολεία  συμφωνα με την κατάσταση σχετικής ενημέρωσης στον κ. Τελετάρχη.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και o Εθνικός Ύμνος από την μπάντα του Συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στο χώρο απέναντι από το Παλαιό Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και  στη συνέχεια τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων : Σύλλογος Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων , Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Βαθέος , Πολιτιστικός Σύλλογος “Οινόη” Αλώνων – Αγίας Μαρίνας – Μεσαγρού  και Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας “ Ο Καποδίστριας “ θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς .

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Παναγίτσας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος , Εκπαιδευτικός.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν , ο Σύλλογος ΜΟΥ.Σ.Α και  το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας

Ώρα 19:30 :Λαμπαδηφορία από το 1ο Σύστημα  Ναυτοπροσκόπων Αίγινας στην παραλιακή οδό Αίγινας.

Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν, τα αντίστοιχα Συμβούλια.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.  Τα Σχολεία των Δημοτικών Κοινοτήτων και της Τοπικής Κοινότητας μπορούν μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφανιών  να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.

Παρακαλούνται

Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κλπ προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να συνεννοηθούν με το Γραφείο Δημ. Σχέσεων του Δήμου στα τηλ.: 2297320045, ή  με τον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 25-10-2018 ημέρα Πέμπτη , στα τηλέφωνα 2297022252 (πρωί) και 2297026269 (απόγευμα).

                                                             Ο Δήμαρχος Αίγινας

ypografi mourtzis.jpg

                                                           Δημήτριος Μούρτζης

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments