Παράλληλα, δήλωσε ότι «τις τελευταίες μέρες, οι χώρες που κάνουν θόρυβο, ξέρουμε ότι ο σκοπός τους δεν είναι η Αγία Σοφία ή η Ανατολική Μεσόγειος, αλλά η ύπαρξη του τουρκικού λαού και των μουσουλμάνων σε αυτή την γεωγραφία».

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε χθές ο νεοσουλτάνος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιώντας όσους, όπως είπε, μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική και τη διπλωματία.

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά «ή βγειτε στο πεδιο ή αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε αρχίστε το συντομότερο διαπραγματεύσεις» και πρόσθεσε «εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στο έδαφος, στη θάλασσα, στους φυσικούς πόρους κανενός, όμως, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώσει χέρι, στα δικά μας συμφέροντα και δικαιώματα».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «τις τελευταίες μέρες, οι χώρες που κάνουν θόρυβο, ξέρουμε ότι ο σκοπός τους δεν είναι η Αγία Σοφία ή η Ανατολική Μεσόγειος, αλλά η ύπαρξη του τουρκικού λαού και των μουσουλμάνων σε αυτή την γεωγραφία» συμπληρώνοντας ότι «όσοι έχουν ρητορική και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν συνάδει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και με την λογική, τους προειδοποιώ ξεκάθαρα, αν λαμβάνεται υπόψη το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις».