Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠροκαλεί ο Πολάκης: Πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ

Προκαλεί ο Πολάκης: Πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ

Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και alter ego των δηλώσεων Τσίπρα, Παύλος Πολάκης, κατάφερε να πάρει σπαστό προσωπικό δάνειο (100.000 ευρώ), 70.000 και 30.000 ευρώ, από την Attica Bank σε μια περίοδο που οι τράπεζες δε δίνουν δάνεια. 

Αυτό μάλιστα βάζοντας δεύτερη υποθήκη το σπίτι του στα Σφακιά, για το οποίο έχει πάρει ήδη στεγαστικό δάνειο ύψους 30.000 ευρώ.

Το δάνειο, δε, ελήφθη με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.

Πόσο μάλλον όταν μόλις προχθές ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την ίδια τράπεζα σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, ξεπερνώντας την πάγια τραπεζική πρακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: