Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΠροκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ διαστρεβλώνοντας την Ιστορία: «Η Ελλάδα λέει ψέματα για...

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ διαστρεβλώνοντας την Ιστορία: «Η Ελλάδα λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή – Συνεχίζει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Προκλητική και χυδαία ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Με μια άκρως προκλητική και ανιστόρητη ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας συνεχίζει να τραβάει στα άκρα το σκοινί.

Αυτή τη φορά, το τουρκικό ΥΠΕΞ, του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαστρεβλώνοντας την ιστορία, κατηγορεί την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή κατηγορώντας μάλιστα τις ελληνικές αρχές για «μη ρεαλιστικές και παράλογες δηλώσεις και ενέργειες.»

«Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της “εισβολής” στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα» αναφέρει η προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει για άλλη μια φορά επιλεκτική ανάγνωση της Συνθήκης της Λωζάνης, επικαλούμενο το άρθρο 59 στο οποίο αναφέρεται, σύμφωνα με την Άγκυρα, ότι «η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πράξεις του ελληνικού στρατού στην Ανατολία αντίθετα με το Πολεμικό Δίκαιο» κάνοντας λόγο για μαζικές δολοφονίες και καταστροφές στην Ανατολία.

«Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του και επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας για το μεταναστευτικό λέγοντας ότι «όλος ο κόσμος παρακολουθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μαθήματα από την Ιστορία και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις βάρβαρες πράξεις της, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες και παιδιά, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα με ψέματα, τα μαύρα σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιεί την κοινή λογική και να σταματήσει να υποδαυλίζει το μίσος μέσα από παραποίηση των γεγονότων».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: