Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠρόταση μομφής …

Πρόταση μομφής …

Του Βαγγέλη Αποστολίδη

Σύμφωνα με κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση των εθνομηδενιστών, συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών, προκειμένου να περάσει από τη Βουλή όχι μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και κάθε άλλο κρίσιμο νομοσχέδιο.

 

Φαίνεται λοιπόν, ότι τείνει να δημιουργηθεί μια πλειοψηφία προθύμων εθνομειοδοτών (Θεοδωράκης, Δανέλης, Λυκούδης)  βουλευτών, από το χώρο του Ποταμιού, των λεγομένων ανεξαρτήτων, του ΚΙΝΑΛ (ακούω για τον Θεοχαρόπουλο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, που ποτέ δεν έχει εκτεθεί στη λαϊκή ψήφο) και κάτι καρεκλοκένταυρων  γραφικών βουλευτών και υπουργών των ΑΝΕΛ, αλλά και της τεραστίου πολιτικού διαμετρήματος  Κατερίνας Παπακώστα…

Αυτή η, παρά φύση, πολιτική και συγκυριακή πλειοψηφία σε καμιά μα καμιά περίπτωση, δεν εκφράζει την θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, κυριότερο όμως των εθνικών συμφερόντων…

Άρα, εν προκειμένω αυτή η “πλειοψηφία” ουδεμία λαϊκή νομιμοποίηση έχει και φέρει.

Είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα μια πολιτικής συνδιαλλαγής και χαμερπών ιδιοτελών κινήτρων.

Να υπογραμμίσω ακόμα, την άκρως καιροσκοπική τακτική των πολιτικά γελοίων ΑΝΕΛιτών  και του ανεκδιήγητου προέδρου τους, οι οποίοι στα λόγια διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους εναντίον της συμφωνίας, αλλά ήταν αυτοί που στήριξαν την κυβέρνηση να υπογράψει τη συμφωνία. Χωρίς την στήριξη των ΑΝΕΛ αυτή η επαίσχυντη συμφωνία, ουδέποτε θα είχε υπογραφεί και η Ελλάδα δεν θα είχε μπεί σε αυτήν την εθνική περιπέτεια.

Σε λίγες ημέρες θα έρθει η ώρα της κρίσεως. Δηλαδή, η ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι άσσοι στις πολιτικές κυβιστήσεις ΑΝΕΛ μας λένε ότι θα φύγουν από την Κυβέρνηση, σε ένδειξη τάχαμου δήθεν διαμαρτυρίας και αντίθεσης με την συμφωνία, η οποία επαναλαμβάνω υπεγράφη χάρη στη δική τους ανοχή και στήριξη προς τον Τσίπρα.

Βεβαίως μερικοί βουλευτές τους θα ψηφίσουν την συμφωνία, αλλά αυτό ουδόλως μας εκπλήσσει. Είναι ικανοί να ψηφίσουν τα πάντα, προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Ήδη Παπαχριστόπουλος, Κόκκαλης, Κουντουρά, Κουίκ και εσχάτως η Χρυσοβελώνη το δήλωσαν… παραμένουν στην κυβέρνηση για την καρέκλα… Άραγε μετά την εθνική ζημιά που θα κάνουν στην Μακεδονία μας , ποιος θα τους θυμάται ; Εκτός αν βέβαια η Ιστορία τους καταγράψει μαζί με τα ονόματα των προδοτών όπως του Εφιάλτη και του Πήλιου Γούση…

Όμως, ο Καμμένος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί κομματικά θα μας πρήζει ότι είναι εναντίον της συμφωνίας. Ενώ και ο Θεοδωράκης θα μας λέει ότι είναι υπέρ της συμφωνίας, αλλά …εναντίον της κυβέρνησης.

Υπάρχει ένας τρόπος να καθίσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Από τη στιγμή που ο λιλιπούτειος πολιτικά και θεσμικά  Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει την γενναιότητα να σταματήσει την κύρωση της συμφωνίας με μια ηχηρή παραίτηση, όλο το βάρος πέφτει στις πλάτες της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν την πολιτική και ηθική υποχρέωση να κάνει το μόνο που μπορούν για να σταματήσει την κύρωση της κατάπτυστη και εθνικά επιζήμιας συμφωνίας και να βοηθήσουν στην Εθνική Διάσωση.

Και αυτό είναι να μετατρέψει την ψηφοφορία σε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης. Δεν πρέπει να επιτρέψουν καμία κυβέρνηση μειοψηφίας και όχι ανοχής , αλλά ενοχής.

Έτσι, όλοι αυτοί που ψάχνουν δικαιολογίες και άλλοθι για την ψήφιση της συμφωνίας θα κληθούν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα.

Όποιος στηρίξει την κυβέρνηση, στηρίζει και την συμφωνία. Και όποιος ψηφίζει τη συμφωνία, στηρίζει και την κυβέρνηση.

Γιατί σ’ ένα, μείζονος εθνικής σημασίας θέμα, χρειάζεται μια ισχυρή πλειοψηφία.

Όχι τερτίπια και μικροκομματικές συναλλαγές και εξυπηρετήσεις.

Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει !!!

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments