Διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση με τους πολίτες να φοβούνται περισσότερο τον κορωνοϊό από την ύφεση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της INTEVIEW για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ η ΝΔ προηγείται με 17,1 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, το 72% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συνέχισης του lockdown αν απαιτηθεί, ενώ το 52% είναι ικανοποιημένο από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα, το 39,1% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22%. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στο 17,1%.

Ως προς τα υπόλοιπα κόμματα το ποσοστό πρόθεσης ψήφου καταγράφεται ως εξής: ΚΙΝΑΛ 6.9%, ΚΚΕ 4.7%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%, ΜέΡΑ25 2.7%, ενώ ποσοστό 6.1% αφορά άλλα κόμματα, στο 2.4% ανέρχονται τα λευκά- άκυρα, με τους αναποφάσιστους σε ποσοστό να ανέρχονται στο 11% των ερωτηθέντων.

Το 72% υπέρ των μέτρων για τον κορωνοϊό

 

Την ίδια ώρα ποσοστό 72% των πολιτών συμφωνεί ότι τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο κρατάει η πανδημία. Ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 52%), είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία, ενώ το κλείσιμο της αγοράς (55%) και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (48%) προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία από τα υφιστάμενα μέτρα του Lockdown.

Το γεγονός ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τους φίλους και συγγενείς τους (65%) ενώ έχει μειωθεί το εισόδημά τους (48%) κι έχει χαλάσει η ψυχολογία τους (35%) εκτιμώνται ως οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας. 53% των ερωτηθέντων φαίνεται πως ανησυχεί περισσότερο για τον κορωνοϊό παρά για την οικονομία, ενώ 48% εμφανίζεται αισιόδοξο για τη χρονιά που έρχεται.

 

Σχετικά με την Τουρκία και τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία (76%) εκτιμά ότι πρέπει να διακοπούν.

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Έξι υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανέδειξαν οι ερωτώμενοι ως τους πιο αποτελεσματικούς.

Πρώτος έρχεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 6,4 και ακολουθεί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 6,3, Ο Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με 6,2% και ακολουθούν Κωστής Χατζηδάκης (6,1, Μάκης Βορίδης (5,9) και Χρήστος Σταϊκούρας (5,6%).

Δείτε ΕΔΩ  όλη τη δημοσκόπηση