Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΠυρκαγιές: Φυλακή και τσουχτερά πρόστιμα ακόμα και σε όσους διαπράττουν εμπρησμό εξ...

Πυρκαγιές: Φυλακή και τσουχτερά πρόστιμα ακόμα και σε όσους διαπράττουν εμπρησμό εξ αμελείας – «Θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας»

«Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

Στη φυλακή θα οδηγούνται ακόμα και όσοι διαπράττουν εμπρησμό εξ αμελείας. Παράλληλα θα τους επιβάλλονται υψηλές χρηματικές ποινές και τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τη λήψη νομοθετικών και διοικητικών μέτρων, εφεξής οι εμπρηστές θα εκτίουν τουλάχιστον ένα μέρος της επιβαλλόμενης ποινής.

Όπως σημείωσε ο κ. Φλωρίδης, στο πλαίσιο της αναθεώρησης διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, «θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι υπερπολλαπλάσια ανάλογα με αυτά που επιβάλλονται για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments