Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑ"Αιγενίτικη Πρωτομαγιά" : Ένα δρώμενο με ιστορικές και λαογραφικές αναδρομές, έλαβε...

“Αιγενίτικη Πρωτομαγιά” : Ένα δρώμενο με ιστορικές και λαογραφικές αναδρομές, έλαβε χώρα σήμερα στην προβλήτα του λιμανιού της Σουβάλας

“Αιγενίτικη Πρωτομαγιά”, ένα δρώμενο με ιστορικές και λαογραφικές αναδρομές, έλαβε χώρα σήμερα στην προβλήτα του λιμανιού της Σουβάλας, με ζωντανή μουσική από τους Δημήτρη Μπόγρη και Χρήστο Λαβούτα και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων στο λιμάνι της Σουβάλας.

Το δρώμενο αποτελούσε  αναβίωση του τρόπου με τον οποίο γιόρταζαν  κάτοικοι του νησιού την “Αιγενίτικη Πρωτομαγιά” κατά το παρελθόν.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε η χορογράφος Σοφία Κάππου όπου και παρουσίασε τα έθιμα της ημέρας και τον τρόπο που την γιόρταζαν οι παλιοί Αιγινήτες , κατόπιν προσωπικής έρευνας για την ιδιαίτερη χορευτική παράδοση Αίγινας από τις περιοχές του Βαθέος, του Μεσαγρού και της Αίγινας.

Η σημερινή εκδήλωση ήταν το αποκορύφωμα του διημέρου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων στο λιμάνι της Σουβάλας.  Με ζωντανή μουσική από τους Δημήτρη Μπόγρη και Χρήστο Λαβούτα και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, καθώς και  με την ανθοκομική έκθεση στην οποία συμμετέχουν οι ανθοπώλες της Αίγινας και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός κάθε Πρωτομαγιά.

Στη σημερινή εκδήλωση  παρακολούθησαν και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας  Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Πτερούδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος  Δημήτρης Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος  Ηλίας Γρυπαίος, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Καίτη Σαλπέα, Νεκτάριος Λεούσης, Παναγιώτης Μαρμαρινός, Σταμάτης Μαρμαρινός, Αντώνης Ντελής, ο καθώς και ο βουλευτής της Α’ Πειραιά και Νήσων Γιάννης Μελάς, εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού και πλήθος κόσμου.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: