Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣε αχαρτογράφητα νερά ο ΣΥΡΙΖΑ, αβεβαιότητα και εσωστρέφεια ταράζουν την Κουμουνδούρου

Σε αχαρτογράφητα νερά ο ΣΥΡΙΖΑ, αβεβαιότητα και εσωστρέφεια ταράζουν την Κουμουνδούρου

Ανάμεσα σε συμπληγάδες βρίσκεται πλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βλέποντας πλέον τα χρονικά όρια να στενεύουν επικίνδυνα μέχρι τις εθνικές εκλογές και το ενδεχόμενο μιας νέας εκλογικής συντριβής να είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση καταγράφει φθορά λόγω των δυσκολιών που έχουν ανακύψει από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη ραγδαία αύξηση της ακρίβειας, εντούτοις ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εισπράξει έστω και ένα μικρό κομμάτι από αυτή, γεγονός που καταδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της Κουμουνδούρου και της κοινωνίας.

Η εμμονή σε ένα αναχρονιστικό λαϊκισμό και η απουσία σοβαρής εναλλακτικής πρότασης δείχνει να στοιχίζουν προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, οι αγκυλώσεις και οι ιδεοληψίες του οποίου αποτελούν το μεγαλύτερο βαρίδι στην προσπάθεια ανάκαμψης του κόμματος.

Η κοινή γνώμη γυρίζει ξεκάθαρα την πλάτη σε έναν πολιτικό οργανισμό η στρατηγική του οποίου μυρίζει ναφθαλίνη βγαλμένη από την εποχή του εθνικού διχασμού και της πολιτικής διχοτόμησης της χώρας στους «εμείς» και οι «άλλοι». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ελκυστικό προϊόν και αυτό καταδεικνύει η ίδια η διαδικασία εγγραφής νέων μελών που δείχνει να βαλτώνει, με τα υψηλά κλιμάκια του κόμματος να έχουν αφήσει στην άκρη οποιαδήποτε επικοινωνιακή αξιοποίηση της.

Πηγαίνοντας σε ένα συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, οι εσωκομματικές κόντρες καλά κρατούν, με την εσωτερική αντιπολίτευση να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας αναμένοντας τον κατάλληλο χρόνο για να δράσει περαιτέρω.

Σ΄αυτό συμβάλλουν καθοριστικά και τα τερτίπια της ηγετικής ομάδας, η οποία δουλεύει μεθοδικά ώστε να διασφαλίσει την πολιτική κυριαρχία του αρχηγού την επόμενη δύσκολη μέρα. Σαν μην έφτανε η εσωτερική γκρίνια, οι εκροές ψηφοφόρων προς το ΚΙΝΑΛ συνεχίζονται, γεγονός που προκαλεί επιπλέον ανησυχία για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ οι κινήσεις Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες καθιστούν αβέβαιο το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ στις τάξεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments