Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε στο νησί από την είδηση ότι άνδρας προερχόμενος από την Αγγλία που συμμετείχε στην κηδεία του άτυχου Αλέξανδρου στο Μεσαγρό, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το γεγονός έλαβε ακόμα μεγαλύτερή έκταση από αθηναϊκά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Ζορμπά, ο άντρας ταξίδεψε από την Αγγλία και μέσω Βελιγραδίου έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” μαζί με τη σύζυγό του. Η Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του “Ελευθέριος Βενιζέλος”  τον υπέβαλαν σε τεστ για κορωνοϊό.

Ο ασθενής έφτασε στην Αίγινα χθες και συμμετείχε στην κηδεία του άτυχου νεαρού, που έγινε στην εκκλησία της “Παναγίας της Πολίτισσας” στον Μεσαγρό.

Η Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του αεροδρομίου χθες το απόγευμα τον ενημέρωσε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ενώ η σύζυγος του είναι αρνητική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από τον ίδιο τον άνδρα και δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από οποιαδήποτε επίσημη αρχή. Κατά δήλωση του ιδίου ο άνδρας είναι ασυμπτωματικός και φιλοξενείται απομονωμένος στο Μεσαγρό.

Το δεύτερο τεστ θα γίνει σήμερα και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός εικοσιτετραώρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος της Αίγινας, το Κέντρο Υγείας, το Αστυνομικό Τμήμα δεν είχαν μέχρι τώρα οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή, αν και στο χθεσινό δελτίο του ΕΟΔΥ στο χάρτη κρουσμάτων σημειώνεται και η Αίγινα.