Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣε αναζήτηση αρχηγού η Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας στην έρευνα της GPO

Σε αναζήτηση αρχηγού η Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας στην έρευνα της GPO

Τον ακολουθεί ο Ανδρουλάκης –  Το 52,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανείς εκ των προέδρων κομμάτων της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να κερδίσει τον Πρωθυπουργό

Την ολική επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο επικεφαλής της Κεντροαριστεράς φαίνεται να προκρίνουν οι ψηφοφόροι του προοδευτικού χώρου, σύμφωνα με έρευνα της GPO, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς, το νήμα κόβει πρώτος ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συγκεντρώνει 16% και έπεται με μικρή διαφορά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλακης με ποσοστό 13,4%.

galop_parapolitika

 

Τρίτος στη σειρά έρχεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 10,5% και ακολουθούν ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με 5,4% ως ο μόνος αυτοδιοικητικός ανάμεσα στους επικρατέστερους, ο Πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης με 5% και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6%.

Στην ίδια έρευνα, ωστόσο, το 52,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανείς τους δεν μπορεί να κερδίσει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 45% απάντησε «δεν ξέρω», ως προς την αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, τα πρόσωπα που προκρίνονται από την προοδευτική βάση για επικεφαλής της Κεντροαριστεράς δεν έχουν διείσδυση στον άλλο χώρο, παρά μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όπως επισημαίνεται στην έρευνα της GPO.

Επιπλέον, στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές», πρώτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 56%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31,4% και έπεται ο «κανένας», με ποσοστό 8,5%.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments