Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣτο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Στη συνάντηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου συμμετείχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης καθώς και ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης  έφθασε στο Ισραήλ, όπου συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης ότι θα πραγματοποιούσε το ταξίδι που δεν έκανε εκείνη την ημέρα για λόγους ασφαλείας. Το σημερηνό ταξίδι του πρωθυπουργού, το οποίο είχε αναβληθεί προ ημερών για λόγους ασφαλείας, δεν ήταν γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος για τις ανάγκες της επίσκεψης στο Ισραήλ, δεν μετέβη στο Λουξεμβούργο για το προγραμματισμένο για σήμερα Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου, αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα.

Δείτε εικόνες από το τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπ. Νετανιάχου

mitsotakis_netaniaxoumitsotakis-israel-1-006
mitsotakis_netaniaxoumitsotakis-israel-2-004
mitsotakis_netaniaxoumitsotakis-israel-5-001
mitsotakis_netaniaxoumitsotakis-israel-7-002
mitsotakis_netaniaxoumitsotakis-israel-8-005
mitsotakis_netaniaxoumitsotakis-israel-mak-003

Διεθνής προσπάθεια για αποτροπή της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιείται την ώρα που σε διεθνές επίπεδο γίνεται προσπάθεια να αποτραπεί η χερσαία επίθεση από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και να μην εξελιχθεί ακόμα χειρότερα η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε συντονισμό με τους εταίρους της στην ΕΕ και δηλώνει έτοιμη να συμβάλει σε κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία και, ως γειτονική χώρα. Η θέση που έχει εκφράσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι αυτό που πρέπει να επιδιωχθεί είναι ένα μέλλον βιώσιμης ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επανέναρξη της Ειρηνευτικής Διαδικασίας στη βάση λύσης δύο κρατών.

Στο Τελ Αβίβ μεταβαίνει σήμερα και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και αύριο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αιματοχυσία. Όλες οι πλευρές προσπαθούν να αποτρέψουν τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και να μην χειροτερέψει η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός έχει επαναλάβει την ανάγκη για αποκλιμάκωση και και τους κινδύνους για την περιφερειακή σταθερότητα μιας περαιτέρω κλιμάκωσης και διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή, κάτι που είναι επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί. Η Ελλάδα διαχρονικά στηρίζει τη λύση των δύο κρατών για το Παλαιστινιακό στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments