Του Αγχέμαχου

Δεν ξέρω  αν το καταλάβατε συνέλληνες,  αλλά από την Παρασκεή, έχουμε όχι Βόρεια Μακεδονία αλλά σκέτο Μακεδονία, με τις ψήφους 153 δοσιλόγων με μανδύα αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο ΕΑΜ, τάχα μου καραμανλικών και λοιπών εξαγορασμένων παρταλιών..

Έτσι βάφτισαν τα Σκόπια κάποιοι που είχαν σχεδιάσει όλο αυτό το κόλπο εδώ κι 1,5 χρόνο. Και που βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και τους κατάλληλους ξεπουλημένους πολιτικούς για να το κάνουν.

Αλλά για να δούμε τι ακριβώς έγινε πριν και μετά από την ψήφιση της συμφωνίας. Με την πλειοψηφία υπέρ του Τσίπρα να είναι δεδομένη έπειτα από τις αποστασίες των βουλευτών του «κλαμμένου» και προδομένου πλέον Πάνου Καμμένου, η μόνη ελπίδα να μην περάσει η συμφωνία ήταν να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την Πέμπτη το πρωί να έπαιρνε το καπελάκι του και να πήγαινε σπίτι του διασώζοντας έτσι όποιο πολιτικό κεφάλαιο του απέμεινε και πιθανότατα και μια νέα προεδρία.

Ο Προκόπης (Πάκης) Παυλόπουλος αποφάσισε να σιωπήσει και να ανταλλάξει κι αυτός την καρέκλα. Για ένα χρόνο ακόμη στο Προεδρικό Μέγαρο αποφάσισε να μη μιλήσει και να καθίσει στ’ αυγά του, ούτε καν μια αναφορά για όσα έχουν συμβεί δεν έχει βγει να κάνει.

Αυτός που όταν έρχεται κανείς ξένος καλεσμένος μιλά για την εθνική ανεξαρτησία, για τις πολεμικές αποζημιώσεις, για την Ελλάδα που δε φοβάται κι άλλα τέτοια κουραφέξαλα, τώρα δεν βγήκε να πει ούτε μια λέξη για το Μακεδονικό.

Και συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του, βραβεύεται από εδώ κι από εκεί, κόβει πίτες, ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης κι άλλα τέτοια κωμικοτραγικά.

Αλλά και μετά από την ψήφιση της συμφωνίας, μάθαμε ότι υπέγραψε την ίδια ώρα το Προεδρικό Διάταγμα. Ένας νόμος για να πάρει ΦΕΚ μπορεί να χρειαστεί 2 και 3 ημέρες, όμως ο νόμος για τη Μακεδονία είχε κλείσει Παρασκευή βράδυ – Σάββατο πρωί. Τέτοια βιασύνη για να τελειώνουν με την προδοσία τους.

Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι ο Παυλόπουλος είχε υπογράψει από πριν.

Και κάπως έτσι έγινε ιστορία η Μακεδονία η Ελληνική. Έχουμε πλέον σύνορα Βορείου με Νότιας Μακεδονίας όπως είπε και ο δημοσιογράφος της κρατικής συριζαϊκής  ΕΡΤ -3, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…

Ο δε Πάκης μια χαρά ο άνθρωπος συνεχίζει τη δουλειά του σα να μη συμβαίνει τίποτε. Μίλησε και στην πρωτεύουσα του νοτίου τμήματος της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, τον γιούχαραν αλλά όλα καλά. Μην ανησυχείτε, ο Πρόεδρος είναι μια χαρά και συνεχίζει να τιμά τον όρκο του στο Σύνταγμα και τη σημαία…

Αλλά για σκεφτείτε σε ένα χρόνο που θα έχουμε προεδρικές εκλογές. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε πέραν του Τσίπρα να ξαναπροτείνει τον Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας; Μετά τη στάση του στο Μακεδονικό θα μπορούσε να ξαναγίνει ένοικος στην Ηρώδου Αττικού; Και τι θα γινόταν αν είχαμε εκλογή απευθείας από το λαό; Τι θα επέλεγε ο κόσμος; Τον Παυλόπουλο, τον Καραμανλή με τη χαλαρή στάση του και την ανακοίνωση – ντροπή;

Ο κόσμος οφείλει να κρίνει με βάση αυτά που βλέπει και κυρίως να μην έχει κοντή μνήμη. Ειδικά ο κόσμος της Δεξιάς οφείλει να αποδώσει αυτά που αξίζουν και στον Παυλόπουλο και στον Καραμανλή και στους καραμανλικούς που βγαίνουν από την πίσω πόρτα του Μαξίμου.

Κι αν η Νέα Δημοκρατία θελήσει να  τηρήσει σοβαρή και εθνική στάση ας λάβει τις αποφάσεις που πρέπει, να βγάλει τα σακκάκια των γιάπηδων που μυρίζουν Κολωνάκι και ας κατέβει στο λαό.