Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτραπάτσο της Φώφης στον Αλέξη

Στραπάτσο της Φώφης στον Αλέξη

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση στη Βουλή ανάμεσα στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη σκανδαλολογία που αφορά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Μάλιστα, η Φ. Γεννηματά σημείωσε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα:«Είστε αδίστακτοι, σήμερα φτάνετε στον Κώστα Σημίτη, τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, που ενέταξε την Κύπρο στην ΕΕ, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Ματαιοπονείτε!».

«Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ», συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε επί προσωπικού στη Φώφη Γεννηματά και της καταλόγισε προσπάθεια να δώσει την εξουσία στη Νέα Δημοκρατία. «Είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι τα όποια στοιχεία κατά προσώπων, επιβαρύνουν την παράταξή σας συνολικά» είπε ο Α. Τσίπρας τονίζοντας ότι στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει παράλληλα και στρατηγική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Έχετε επιλέξει την στρατηγική μιας μονόπλευρης πολιτικής αντιπαράθεσης και κάνετε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση που ορισμένες ώρες ξεπερνά και το πλαίσιο μιας προσωπικής κριτικής στα ενδεδειγμένα πλαίσια ενός πολιτικού διαλόγου. Δεν κάνετε απλά πολιτική κριτική αλλά καταφέρεστε και με βαρύτατες εκφράσεις προσωπικά προς εμένα και προς άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά την άποψή μου δεν συνάδουν και με το δικό σας πολιτικό πολιτισμό. Λέτε ότι έχετε ως στρατηγικό στόχο την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνετέ πως δεν καταλαβαίνετε ότι η ήταν του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της Νέας Δημοκρατίας και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στρατηγική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Επιμένοντας σε αυτή τη στρατηγική δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να επιταχύνετε την στρατηγική ήττα της παράταξης σας και θέλω να σας πω ότι εμείς βρισκόμαστε εδώ γιατί ο ελληνικός λαός το θέλησε», τόνισε.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε το λόγο και απάντησε άμεσα με επίσης υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό:

«Η παράταξη μας γεννήθηκε και υπάρχει για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό θέλουμε να ανοίξουμε ένα δρόμο αξιοπρέπειας αυτό που δεν καταφέρατε εσείς, εμείς θα το πετύχουμε. Δεν κάνουμε πόλεμο απέναντι σε σας είστε κυβέρνηση και σας κάνουμε κριτική. Καταφερομαστε και εναντίον των όσων λέει η Νέα Δημοκρατία.

Έχουμε χαράξει αυτόνομη στρατηγική και πορεία. Δεν φταίμε εμείς αν εσείς έχετε γίνει ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Φταίμε εμείς αν εσείς προσπαθείτε να ξεπλύνετε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάζεστε με το καραμανλικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που σας βοηθά να λειτουργείτε με τον τρόπο που λειτουργείτε; Εμείς έχουμε χαράξει τη δική μας πορεία, θυμίζω ότι με δική μας πλειοψηφία παραπέμφθηκαν όλοι αυτοί στην δικαιοσύνη εμείς αλλάξαμε το νόμο, εμείς δώσαμε εργαλεία στη δικαιοσύνη για να μπορεί να ελέγχει σήμερα όλες αυτές τις υποθέσεις, με τους δικούς μας νόμους γίνονται σήμερα όλες αυτές οι έρευνες και δε δεχόμαστε να μας κουνάει κανείς το δάχτυλο γιατί όταν εμείς ψηφίζαμε εσείς ήσασταν απέναντι και έρχεται τώρα να κάνετε τους τιμητές.

Εμείς ήμασταν αυτοί που διώξαμε από την παράταξη μας όλους εκείνους για τους οποίους υπήρχε υπόνοια εμπλοκής μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τι συμβαίνει. Εσείς τι κάνετε κ.Τσίπρα όταν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο υπουργοί σας μιλούσαν για βρώμικα χέρια και για χρηματοδότηση από τον κ. Σόρος της κυβέρνησης σας για διάφορους σκοπούς. Παρακολουθούσατε άφωνος. Γιατί; Είστε εκβιαζόμενος από ποιους από τους υπουργούς σας από τους συνεταίρους σας; Αν κρίνω απο το ποιον αποπέμψατε από την κυβέρνηση σας μπορούμε να βγάλουμε άμεσα συμπεράσματα. Ποιος εισαγγελέας παρενέβη για τα όσα πρωτοφανή και ελεεινά ακούστηκαν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο;

Κύριε Τσίπρα εμείς η Δημοκρατική προοδευτική παράταξη θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε. Εσείς δοκιμαστήκατε, αποτύχατε ζυγιστήκατε, μετρηθήκατε, είστε λίγος για όλα αυτά που αναλάβατε. Αρκετά».

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments